İzmir’de LPG’li motorlu araçların Gaz Sızdırmazlık kontrolleri, esnaf kuruluşlarından oluşturulacak şirket aracılığıyla gerçekleştirilecek. Verilecek hizmetten ise tüm vatandaşlar yararlanabilecek.
Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye istinaden kurulacak şirketin ortakları, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu, İzmir Oto Tamircileri Odası ile Bornova Oto Tamircileri Odası’ndan oluşacak.
LPG / CNC /LNG motorlu araçların ’Gaz Sızdırmazlık Raporu’nun düzenlenmesini ve Gaz Sızdırmazlık Kontrollerinin gerçekleştirilmesini içeren protokol 1 yıl geçerli olacak. Protokol çerçevesinde yapılacak kontroller, Bornova Oto Tamircileri Odası’nın 3. Sanayi Sitesi’ndeki Ar-Ge Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
"TÜM VATANDAŞLARIMIZ YARARLANACAK"
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu, İzmir Oto Tamircileri Odası Necdet Heppekcan ile Bornova Oto Tamircileri Odası Başkanı Bülent İşçi’nin imza koyduğu protokol ile her iki odanın üyelerine yapılacak kontrollerde ayrıca indirim uygulanacak.
Esnaf sanatkarlara olduğu kadar İzmir halkına da en iyi hizmeti vermek için yapılacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "Gaz sızdırmazlık kontrolleri ve raporun düzenlenmesini son sistemlerle dizayn edilmiş BOTSO Ar-Ge Merkezi’mizde en iyi şekilde yapacağız. Bu hizmetimizden tüm vatandaşlarımız yararlanabilecek. Öte yandan üyelerimize kaliteli ve indirimli hizmetler sunacak ve zaman kazandıracağız" dedi.