Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Sefa Yılmaz, yaklaşık 8 yıldır yürüttüğü sendika yöneticiliğinde adalet anlayışından taviz vermediklerini söyledi. Yılmaz, bundan sonraki süreçte da ayrıştırmayan ötekileştirmeyen bir anlayışla görev yapacağını kaydetti.
Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesinin 15. Olağan Genel Kurulu Öğretmenevi düğün salonunda yapıldı. Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesinin 15. Olağan Genel Kurul seçimine Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Türk- İş Bölge Temsilcisi Yusuf Gökçan, Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Tarık Toğrul ve Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Kemal Akkan katıldı.
Mevcut Başkan Sefa Yılmaz 204 oyla yeniden başkan seçilirken diğer aday Yaşar Aytan 134 oy aldı. Sendikacılığı ideolojik bir aygıta dönüştüren eski sendikal anlayışa karşı; üyesiyle, toplumla barışık, ülkesini seven ve emeğiyle ülkesini yüceltmeye çalışan bir anlayışla sendikacılık yapmaya çalıştıklarını ifade eden Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Sefa Yılmaz, yeni sendikal anlayış, sendikal kimlik her daim hareketli olmayı, sahada olmayı, çalışanlarla iç içe olmayı, hak ararken de yakıp yıkmadan, kırıp dökmeden, diyalog ve uzlaşı ile sonuç almayı gerektirdiğini söyledi. Yılmaz, ”Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesinin 15. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirdiğimiz bu özel günümüzde sözlerime öncelikle bir önceki dönemde bize güvenerek oy veren değerli üyelerimize teşekkür ederek başlamak istiyorum. Siz değerli üyelerimiz, bir önceki dönem bu onurlu görevi b tevdi ettiniz. Bizler de yeni bir anlayış, yeni bir vizyonla ve sendikal mücadelemize ivme kazandırarak bu güne kadar geldik. Geride bıraktığımız dönem içinde sizlerin bu güvenine layık olmaya çalıştık. Biz sendikacılığa başlarken farklı bir sendikal anlayışın temsilcileri olduğumuzu söyledik. Sendikal anlayışımızın temelinde; sosyal ortaklık, uzlaşı ve diyaloğun olduğunu söyledik. Üyesine hizmet eden, üyesinin ekonomik ve sosyal menfaatlerini koruyup geliştiren, bütün üyeleriyle barışık, hiç kimseyi ayrıştırmayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, Adalet ve hakkaniyet ölçülerine riayet eden bir yönetim anlayışıyla sendikacılık yapmaya çalıştık. Üyesinin hakkını korumakla beraber; işini, işyerini korumanın geliştirmenin ve geleceğe taşımanın düşüncesinde olduk. Sendikacılığı ideolojik bir aygıta dönüştüren eski sendikal anlayışa karşı; üyesiyle, toplumla barışık, ülkesini seven ve emeğiyle ülkesini yüceltmeye çalışan bir anlayışla sendikacılık yapmaya çalıştık. Yeni sendikal anlayış, sendikal kimlik her daim hareketli olmayı, sahada olmayı, çalışanlarla iç içe olmayı gerektirir. Hak ararken de yakıp yıkmadan, kırıp dökmeden, diyalog ve uzlaşı ile sonuç almayı gerektirir. Yeni sendikal anlayış, moral ve motivasyonu üst seviyede tutmayı, çalışma barışını azami düzeyde sağlamayı, iş sağlığı ve güvenliğini de ihmal etmemeyi gerektirir. Şubemizin bugün elde etmiş olduğu başarının altında bu anlayış yatmaktadır. Meseleleri, hak aramayı diyalog ve uzlaşı ile çözen sendikamız, gerektiğinde legal sınırlar içinde eylem yapmaktan da geri kalmamıştır. Başta vergi adaletsizliği olmak üzere, çalışanları ilgilendiren sorunlara duyarsız kalmayarak, yapılan eylemlere katılım sağlanmıştır. Dönemimiz boyunca; hak kaybına uğrayan her üyemizin yanında, haksız her uygulamanın da karşısında olduk. “ diye konuştu.
YILMAZ,” HER ZAMAN DİK DURMASINI BİLDİK”
Diyalog ve uzlaşıyı teslimiyetçi bir anlayışla hiçbir zaman yürütmediklerini belirten Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Sefa Yılmaz, her zaman dik durmasını bildiklerini söyledi. Yılmaz, “Diyalog ve uzlaşıyı teslimiyetçi bir anlayışla hiçbir zaman yürütmedik. Diklenmeden dik durmasını hep bildik. Sendikalar artık gelinen noktada, yalnızca kendi üyelerinin değil, tüm toplumsal sorunların çözümüne kafa yormalıdır. Bizler haksızlığa uğrayan herkesin gören gözü, tutan eli, haykıran sesi olmalıyız. Bizler güçlünün zayıfı ezmediği, mazlumun ve mağdurun korunup kollandığı bir düzenin oluşmasına çalışmalıyız. Şubemizin genel kurulunun başta Harb-iş üyeleri olmak üzere tüm işçi hareketine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizlere olan güveniniz için hepinize teşekkür ediyorum. Kongremize katılan tüm misafirlerimize, duyarlılık gösteren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yaşasın sendikal mücadelemiz Yaşasın birlik ve beraberliğimiz.” dedi.