Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, girişimcilik haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan bu mesajında "Dünya pazarlarında, elinde çantası, bagajında ürünüyle, numunesiyle, yüksek kalite ve standartta ürettiği ürününü buradan çok uzak coğrafyalarda pazarlayabilen, girişimci ruhu ve iş ahlakı yüksek bireyler hiç şüphe yok ki modern çağın alperenleridir" ifadelerini kullandı.
Zeybekci, Girişimcilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında; bütün dünyanın global bir köy haline dönüştüğü, bilginin, sermayenin, teknolojinin ve insanın sınır tanımaz bir şekilde serbest dolaşımda olduğunu, coğrafi sınırların anlamını yitirdiği, kültürlerin birbirlerine inanılmaz biçimde yaklaştığı ve tek tipleştiği bir çağda, ekonomik üstünlüğün, ekonomik gelişmişliğin ve refah artışının milletlerin üretim gücü ve girişimcilik potansiyeli ile yakından alakalı olduğunu belirtti.
Dünyanın artık eski dünya olmadığı, savaşların, işgallerin, cephe mücadelelerinin yerini büyük oranda ekonomik kavgalara ve iktisadi rekabete bıraktığı bir dönemde, dünya milletleri içerisinde birinci lige tırmanmanın asli şartlarından bir tanesi elbette ülkenin girişimcilik potansiyeli ve girişimcilik gücünün başarıya dönüştürülmesi olduğunu vurgulayan Zeybekci; “Soğuk savaş dönemi örgütlenme modelinden ve İki kutuplu dünya düzeninden fersah fersah uzaklaşarak, ülkelerin farklı kanallarla farklı kulvarlarda yerel ve bölgesel dinamikler eşliğinde yeniden örgütlendiği bir döneme geçerken girişimcilik gücü yüksek, ekonomik olarak yükselen yeni bölgesel güçlerin varlığına hep birlikte şahitlik ediyoruz.
Türkiye’miz de, son 10-15 yıl içerisinde, bir istikrar ve barış adası, bölgesel ve küresel planda etkin bir güç olarak varlığını sürdürmekte, ekonomik gelişmişliği ve girişimcilik performansı açısından göz dolduran dünya ülkeleri ligine yükselerek global düzeydeki haklı konumuna doğru hızla yol almaktadır” ifadelerini kullandı.
Zeybekci açıklamasını söyle sürdürdü:
“Dünyanın tek Pazar haline geldiği günümüzde, yerel düşünüp küresel davranan, innovatif yaklaşımla katma değer üreten, dünya pazarlarında, elinde çantası, bagajında ürünüyle, numunesiyle, yüksek kalite ve standartta ürettiği ürününü buradan çok uzak coğrafyalarda pazarlayabilen, girişimci ruhu ve iş ahlakı yüksek bireyler hiç şüphe yok ki modern çağın alperenleridir. Cebindeki, kasasındaki sermayesiyle, rant sektöründe emek sarf etmeden para kazanmak yerine, üretimi, ihracatı tercih ederek İş kurma, kurduğu işi büyütme, büyüttüğü işi global ölçekte akredite etme riskine katlanabilen başarılı girişimciler sayesinde bugün ihracatımız 170 milyar dolarlar seviyesindedir. Kendilerini girişimcilik haftası münasebetiyle bir kez daha tebrik ediyorum”.
Ordu millet anlayışıyla birlikte yeni dönemde girişimci millet olma sevdamızın daha da güçlenmesi ve bunun küresel pazarlarda başarıya dönüştürülmesi dileklerinde bulunan Zeybekci “Yeni Türkiye’nin ve küresel pazarların yeni alperenleri değerli girişimcilerimizin girişimcilik haftalarını kutluyor, kamu, özel sektör ve sivil toplumun bu konuda daha hassas adımlar atacağı ve içimizdeki girişimci ruhun daha güzel çalışmalarla şaha kaldırılacağı inancıyla girişimcilik haftanızı kutluyorum” dedi.