Malatya’yı önümüzdeki yıl Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek ikinci takımın belli olacağı Demirspor-Yeşilyurtspor maçında gülen taraf uzatmalarda bulduğu gollerle Yeşilyurtspor oldu.
Yeşiltepe Stadı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Demirspor, maçın 20.dakikasında Uğur’un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.
Yeşilyurtspor bu gole 60.dakikada Vahap Yıldıztepe ile karşılık verdi ve maça denge geldi.
Karşılaşmanın normal süresi 1-1’lik eşitlikle tamamlanınca 15’er dakikalık çift devrelik uzatma bölümüne geçildi.
Demirspor’da 116.dakikada Selim kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Aynı dakikada Mert Ali Turgut Yeşilyurtspor’u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.
118.dakikada bu kez Cihan sahneye çıktı ve Yeşilyurtspor favori gösterildiği maçı 3-1 kazanarak önümüzdeki yıl tekrar Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.
Maç sonrası konuşan Yeşilyurtspor Teknik Sorumlusu Mustafa Taşar, iki takım için de hayati önem taşıyan bir müsabakayı kazandıkları için oyuncularını canı gönülden kutladığını söyledi.
Demirspor’un maç boyunca kendilerini oldukça rahatsız ettiğini belirten Taşar, “Maçın çok zor geçeceğini tahmin etmiştim. İki takım da zaman zaman kapasitelerinin üzerine çıkarak mücadele ettiler. Demirspor’u verdiği mücadeleden kutluyorum. Oyuncularımı da alınlarından öpüyorum. Gerçekten bu işe yüreklerini koydular” dedi.