SAMSUN (AA) - AK Parti Havza İlçe Başkanlığından 12 Eylül'de yapılacak "5. Büyük Olağan Kongresi"ne ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Parti binasında yapılan basın açıklamasına AK Parti Havza İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Bekir Üzel ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ergin ile mahalle başkanları katıldı.

AK Parti Havza İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Bekir Üzel ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik sürdürülen terör olaylarını kınayarak, "Öncelikle terör olaylarında şehit düşen tüm güvenlik gücü mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

AK Parti Havza İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Ergin ise milletin istiklal ve istikbali için vereceği tarihi bir kararın arifesinde olduklarını belirterek, "AK Parti ve AK Parti'liler, 14 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı verilen haklı bir mücadeleyle geçirdi. Bu sürede kritik yıllar, günler ve saatler oldu. Bu kritik eşiklerin her biri vakarla, sağduyu, tecrübe, birikim, sağlam prensipler ve milletimizin desteğiyle aşıldı. Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 seçimlerine sokulmamasından başlayan ve sonrasında AK Parti'yi siyasetin karanlık dehlizlerinde bırakmayı hedef alan tüm senaryolar, zaman içinde birer birer çöktü. AK Parti ve kadroları, bu zaman diliminde yaşanan her bir olaydan güçlenerek çıkmakla kalmadı, milletimizle bağını daha da sıkılaştırdı. Geçen 13 yılda demokrasi, özgüven ve kalkınmada atılan dev adımlar, çekilen zorluğun, sıkıntının, darboğaz gibi görülen her geçidin, sabırla ve azimle aşılmasının bir semeresi olarak ülkemizin kazanımlarına eklendi. Bütün bunlar olurken AK Parti'nin dayandığı en büyük güç ise sarsılmaz birliği, milletin duyduğu itimat ve ilk günden kurucu değerlerine olan sadakatidir" diye konuştu.

Bu coğrafyanın ve toprakların makus talihini değiştirme kararlılığını ve bunu ispatlamış tek hareketin AK Parti olduğunu ifade eden Ergin, Partinin kadroları için 1 Kasım'ın anlamı, yüklendiği misyonu ve sorumluluğu açısından önemli olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Bu nedenle 1 Eylül 2014'te başlayan kongre sürecimiz ve bu esnada gerçekleşen mahalle, belde, ilçe ve il kongrelerimiz her noktada coşku, heyecan ve birliktelik içinde geçmiştir. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve parti yetkililerimizin katıldığı kongreler bütünleşme, tazelenme ve tabanımızın verdiği yetkiyle sorumluluklarımıza yeniden heyecanla başlamamızın teminatı olmuştur. Şimdi aynı anlayışla 5. Olağan Büyük Kongremizi tamamlıyoruz. 12 Eylül, Türkiye'nin en talihsiz günlerinden biridir. 2010 referandumuyla bu tarihin üzerindeki kara lekeyi kaldırdık. Bu kongre yeni Türkiye'nin yolculuğuna devam etmesi, 1 Kasım'da tek başına iktidarın ve ülkenin hedeflerine ulaşması, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin, 2023, 2053 ve 2071'e selametle ulaşmamızın kaynağı olacaktır. Bu kongremiz tek başına iktidarın anahtarıdır. Büyük kongremizin milletimize, ülkemize, siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum."