RİZE (AA) - Çayeli Bakır İşletmeleri'nde faaliyetlerin durdurulmasına yönelik mahkeme kararının kaldırılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, Trabzon Bölge İdare Mahkemesine yaptığı itirazın olumlu sonuçlandığı bildirildi.

Çayeli Bakır İşletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, Madenli beldesinde yaşayan bazı vatandaşların, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na karşı Rize İdare Mahkemesine "yer altı patlatmalarının durdurulması" amacıyla dava açtığı belirtildi. 

Söz konusu dava kapsamında mahkemenin, işletmenin yer altı patlatmalarının durdurulması yönünde ara karar verdiği ifade edilen açıklamada, mahkeme kararına kadar işletmelerin faaliyetlerine de ara verdiği kaydedildi.

Mahkemenin durdurma kararı vermesi üzerine bir üst mahkeme olan Trabzon Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Bu ara kararın kaldırılması için Bakanlığın Trabzon Bölge İdare Mahkemesine yaptığı itiraz olumlu sonuçlanmıştır. Olumlu kararın Bakanlığa ulaşmasının ardından faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. İzne ayrılmış olan çalışanlarımız, kararın resmen uygulamaya konulmasının ardından iş başı yapabilecek" ifadesine yer verildi.