Turgay İPEK / ERZURUM, () - ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesi'nin, Alipaşa Mahallesi'ndeki virane halde bulunan Başak Sokakta iç mimar Şenay Feyzioğlu'nun öncülüğünde başlattığı, 'Benimle Boyar mısın?' projesi kapsamında az katlı evler rengarenk boyandı. Virane fotoğrafları geçmişte kalan renkli sokağın açılışı da renkli oldu.
Ev sahiplerinden tek kuruş para almadan üç sokaktaki 125 evden oluşan 47 binanın dış sıvasını yapıp, rengarenk boyadıktan sonra kaldırım taşları ile asfaltını yenilediklerini belirten Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, Erzurum'un en renkli sokağına renkli bir açılış yaptıklarını söyledi. Başak sokağın eski görüntüsünden çok uzakta cıvıl cıvıl bir semt haline geldiğini kaydeden Korkut şöyle konuştu:
"Alipaşa mahallesi Erzurum'un en eski yerleşim alanlarından biri. İç mimar Şenay Feyzioğlu bir boya firmasının sponsorluğunda, 'Yakutiye'de bir sokağı boyamak istiyoruz' dedi. Bu sokağın güzel yapılaşması olduğu için Başak sokağı tercih ettik. Kaderine terk edilmiş, çirkin bir görüntüsü vardı. Belediye olarak bütün binaların sıvalarını elden geçirdik, yol ve kaldırım çalışmalarını yaptık. Beldemizde ilk defa yapılan bu çalışmayı farklı bölgelere de taşıyarak devam edeceğiz."
'BİZİM SOKAĞA DA BİR EL AT KIZIM'
Başkan Ali Korkut, çocuklar ve törene katılanlarla birlikte ellerine fırça alarak evleri boyayan Mimar Şenay Feyzioğlu, çevre semtlerde oturan halkın ilgin odağı oldu. 'Bizim oralara da bir el at' dedikleri Feyzioğlu şunları söyledi:
"Renkli sokak çalışmasını burada noktalamak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde yine 'Benimle boyar mısın?' projesi kapsamında bir sokağı baştan aşağı aynı renkte boyamak istiyorum. Açılış sırasında harabe bir görüntüsü olan sokağı cıvıl cıvıl görenlerin beni 'Bizim oralara da gel kızım' diyerek abluka altına alması çok hoşuma gitti. Bu mahalleye ilk girdiğimde oturanlar renkli sokak için karşı çıkmıştı. Uzun bir süre mücadele verdim. Şimdi hepsi beni kızları gibi görüyor."
Sokağın açılışını kurdelesini AK Parti Erzurum milletvekili Adnan Yılmaz, Başkan Ali Korkut, İç Mİmar Şenay Feyzioğlu, gazeteciler, çocuklar ve Başak Sokak sakinleri birlikte kesti. Panayır havasında açılışı yapılan renkli sokak merak edip mahalleyi görmeye gelenlerle dolup taştı.
FOTOĞRAFLI