Üsküdar Belediyesi ve Tosya Dernekler Federasyonu işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen Pilav Festivali’nde 5 ton pirinç pilavı dağıtıldı.
Üsküdar Belediyesi ve Tosya Dernekler Federasyonu (TODEF) işbirliğiyle Şemsi Paşa Meydanı’nda Pilav Festivali düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösteriyle başlayan festivalde 5 ton etli pilav dağıtıldı. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği festivalde vatandaşlara ayrıca paketlenmiş olarak 2 ton pirinç ikram edildi.
“DİŞ CİLASI OLSUN DİYE PİRİNÇ İKRAM EDİYORUZ”
Festivale katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdarlılar olarak burada hamsi festivali yaptık. Hemen ardından Mart ayında Kayserili dostlarımızda burada sucuk festivali yaptık. Nisan ayının son günlerinde de siz dostlarımızla birlikte pilav festivali yapıyoruz. Bu festivalin diğerlerinden bir farkı var. Burada sadece pilavı yemekle kalmayacağız. Pilavı yerken dişleriniz yorulacak, emek sarf edeceksiniz. Bizim kadim kültürümüzde biliyorsunuz ‘diş cilası’ diye bir geleneğimiz var. Buradan ayrılırken hepinize o güzel Tosya pirincinden birer pişirimlik, fazlada değil. Sizlere diş cilası olsun diye pirinç ikramımız olacak. Onları da evlerinize götüreceksiniz ve bizlerde sizlere afiyetle yiyin diyoruz” diye konuştu.
BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN VATANDAŞLARA PİLAV DAĞITTI
Festival sonrası dağıtım yapmak üzere kurulan çadıra girerek vatandaşlara pilav dağıtan Türkmen, “Bugün Üsküdar’da yine bereket var yine festival var. Festivaller şehri Üsküdar’ımızda Tosyalı kardeşlerimizle birlikte pilav festivalini gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi pilav bereketin ve huzurun sembolü, kardeşliğini ve bir arada buluşmanın sembolüdür. Bizim çok bereketli bir gün. Üsküdar’ımızın bereketinden herkesin istifade etmesini istiyoruz. Biz Üsküdar Belediyesi olarak istiyoruz ki pilav gibi bir arada olalım. Burada olduğu gibi muhabbetimiz artıkça tadımız da artsın, lezzetini yiyenlere şifa olsun. Bu festival inşallah birlik ve beraberliğimize vesile olsun ve buradan herkesi Üsküdar’a davet ediyorum. 5 ton pirinç ve ayrıca da 5 tonda pilav dağıtacağız. Herkes pirinçleri evlerine götürecekler ve evlerinde de pilav yapacaklar. Yani bugün Üskadar’da günlerden Tosya haberiniz olsun” dedi.
Pilavın tadına bakan Muhammet Yamaç, “Pilav şenliğine geldim bunu düzenleyen Üsküdar Belediyesine teşekkür ederim. Bu bir gelenek görenek bu festivalin her sene düzenlenmesini isterim” şeklinde konuştu.
Tosyalı Veyis Asil ise, “Kendim Tosyalı olduğum için ve pirinci çok sevdiğim için bütün etkinliklere katılıyorum. Müsait bir yer bulduğum ilk zaman pilavımı yiyeceğim” ifadelerini kullandı.