Uşak’ta 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Gününü dolayısıyla Diş hekimlerine çiçek hediye edilerek, ADSM de tüm diş hekimlerinin ve çalışanların katılımı ile kutlama programı yapıldı.
Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezini 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Gününü dolasıyla ziyaret ederek Başhekim Dt. Tuğrul Eroğlu ve idari Mali Hizmetler Müdürü Ersen Dost ile bütün diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutladı.
Günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapan Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı; “Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin genel vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp- damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini arttırmakta olduğundan dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini, bunu için de diş temizliğinin ve belli aralıklarla diş hekimi kontrolünden geçmenin önemli olduğu bilincine varmasını diliyoruz. Sağlık Bakanlığımız ağız ve diş sağlığını, bu hizmeti sunan hekimlerimizi ve çalışanlarımızı çok önemsemekte ve diş hastalıklarının önlenmesi için tüm çalışmaları tarafımıza talimatlandırmaktadır. Bizlerde hekimlerimizle ve yöneticilerimizle beraber çalışmalarımızı yapmaktayız. Bütün diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum.” Dedi.