Öğrenci dostu Nilüfer Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan üniversitelilere yönelik yeni bir proje hayata geçirdi. Evlerdeki giyilmeyen elbiseleri öğrencilere ulaştırmayı hedefleyen “Giymiyorsanız Giydirin Kampüs” Görükle’de açıldı.
Nilüfer Belediyesi öğrencilere yönelik çalışmalarına her gün yenilerini ekliyor. Daha önce üniversitelilere yönelik çamaşırhane hizmeti veren, sabahları da çorba, simit, poğaça ve çay ikramları yapan Nilüfer Belediyesi, şimdi de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürecek yeni bir proje başlattı. Giyilmeyen kıyafetlerin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ulaştırılmasını hedefleyen ‘Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’, Görükle’de hizmete açıldı. Hafta sonu ve resmi tatiller hariç her gün 09.00- 18.00 saatleri arasında hizmet verecek olan ‘Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’te ayakkabıdan monta, çantadan pantolona kadar her çeşit ve marka ürün bulunuyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen üniversitelilerin öğrenci belgelerini göstermeleri yeterli.
Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’ün açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilere yönelik sosyal projelere her geçen gün yenilerini eklediklerini belirtti. Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’ten bütün üniversite öğrencilerinin öğrenci belgelerini göstererek yararlanabileceklerini belirten Başkan Bozbey, “Daha evvel öğrencilere yönelik iki proje hayata geçirmiştik. Bunlardan biri çamaşırhane hizmeti, diğeri de sabahları yapılan çorba, simit, poğaça ve çay ikramları. Şimdi de Giymiyorsanız Giydirin Kampüs hizmete girdi. Durumu iyi olmayan, ihtiyacı olan öğrencilerin burada toplanan eşyalardan istediklerini ücretsiz temin ederek mutlu olacaklarını düşünüyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bozbey, evinde giyilmeyen giysi bulunduranlara seslenerek, “Vatandaşlardan gençlerin giyebileceği ürünleri buraya vermelerini, evlerinde bulunan bu eşyaları mutlaka bize iletmelerini rica ediyoruz” dedi.
Açılışa katılan üniversite öğrencileri, Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine sunduğu bu yeni imkandan memnun olduklarını belirtti. Öğrenciler ihtiyaç sahibi arkadaşlarını Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’ten yararlanmaya çağırdı.
Giymedikleri giysileri üniversite öğrencilerine ulaştırmak isteyenler Nilüfer Belediyesi Mahalle İletişim Merkezlerine bu eşyaları bırakabilecekler.