Afyonkarahisar Valiliği Proje Değerlendirme Komisyonunun, kentte 48 milyonluk 39 adet yatırım projesine onay verdiği belirtildi.
Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) 9. etap kapsamında Afyonkarahisar’da hayvansal orjinli gübre işleme paketleme ve depolama tesisinin kurulması, bitkisel ürün işleme paketleme ve depolama tesisinin kurulması, alternatif enerji kaynaklı sera kurulmasına, alternatif enerji üretim tesislerinin kurulması yatırımlarına yönelik 39 projenin değerlendirmeye alındığı belirtildi. Onaylanan projelerle ilgili
Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap şunları söyledi:
“İl müdürlüğümüze intikal eden 39 proje 13 Mart 2015 tarihi itibariyle İl Proje Değerlendirme Komisyonunca değerlendirilmiş olup onay için bakanlığımıza gönderilmiştir. İlimize yaklaşık 39 projeye 48 milyon TL’lik yatırım yapılacak olup, bu projenin 24 milyonluk kısmı hibe edilecektir. Proje uygulamaları tamamen bitince ilimizde 584 kişi doğrudan istihdam edilecektir. Proje uygulama aşamasında sanayiciden nakliyeciye, müteahhitten işçiye kadar binlerce kişiye dolaylı fayda sağlanacaktır. Ekonomik yatırım projeleri ile İlimizde doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması hedeflenmektedir.”