CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da iki eğitim uçağının çarpışması sonucu yaşanan uçak kazasında şehit olan 4 pilot için başsağlığı mesajı yayınladı.
Ağbaba mesajında, “Malatya’da bu gibi acılara birçok defa tanık olduk. Eğitim uçuşlarında bu tip kazaların olması “olağan” olarak görülmemeli. Bu kazayla ilgili kafalardaki soru işareti derhal giderilmeli. Yapılan incelemeler ve araştırmalar titizlikle sürdürülmeli ve kamuoyu doğru bilgilendirilmeli. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben pilotlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Ancak Malatya Milletvekili olarak bu kaza ile ilgili yapılacak inceleme ve soruşturmanın yakın takipçisi olacağımı da bildirmek istiyorum” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TAZİYE MESAJI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kaza sonucunda 2 askeri uçağımın düşmesi ve 4 pilotun şehit olması nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.
Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:
“Keşif uçuşu gerçekleştiren iki askeri eğitim uçağının Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğü elim kaza sonucunda, 4 pilotumuzun şehit olmasından dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Şehit pilotlarımıza Allah’tan rahmet ve mağfiret, başta kederli ailesi olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize sabr-ı cemil niyaz ederim.”
AK PARTİ İL BAŞKANI’NDAN TAZİYE MESAJI
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da şehit askerler ile ilgili taziye mesajı yayımladı. İl Başkanı Kahtalı, Akçadağ İkinciler Köyü yakınlarında iki F-4 uçağının eğitim uçuşları esnasında havada çarpışması sonucu meydana gelen olayda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayımladı.
Kahtalı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“Malatya’da iki askeri uçağımızın düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olması milletçe hepimizi derin üzüntüye boğmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Böyle acıların bir daha yaşanmaması için dua etmeli ve daha dikkatli olmalıyız.”
BAŞKAN POLAT’TAN ŞEHİTLERE TAZİYE MESAJI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 24 Şubat Salı günü akşam saatlerinde, keşif uçuşu yaptıkları sırada elim bir kaza sonucunda 2 askeri uçağımızın düşmesi ve 4 pilotumuzun şehit olması nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.
Başkan Polat, “Keşif uçuşu gerçekleştiren iki askeri eğitim uçağının Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğü elim kaza sonucunda, 4 pilotumuzun şehit olmasından dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Şehit pilotlarımıza Allah’tan rahmet ve mağfiret, başta kederli ailesi olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize sabr-ı cemil niyaz ederim” dedi.
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Şubat 2015 Salı günü akşam saatlerinde Akçadağ ilçesi yakınlarında 2 askeri uçağın düşmesi sonucu meydana gelen ve 4 kahraman pilotumuzun şehit olması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan mesajında, elim kaza ile ilgili üzüntülerini dile getirdi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mesajında, “7. Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan 2 askeri uçağın Akçadağ yakınlarında düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olması bizleri son derece üzmüştür. Bu elim kazada şehit olan kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türk Milleti’ne başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi.
ADD MALATYA ŞUBESİ’NDEN TAZİYE MESAJI
ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları da yaşanan kaza sonrası yaptığı açıklamada, “Elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Yüzbaşı Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ve Üsteğmen Özgür Özbahçeci’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletçe derin bir üzüntü içindeyiz.Olayın kısa sürede aydınlatılması hepimiz için önem arz etmektedir.Son 13 yılda 9 ayrı olayda 12 pilotumuzun şehit olması bu konu üzerinde ilgililerin daha fazla hassasiyet göstermelerini gerektirmektedir. ADD Malatya Şubesi olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet ailesi ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.