Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrenci üyelerine yönelik Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğaltaş Fabrikası’na ve SASKİ İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne teknik gezi düzenledi.
Teknik geziye 43 MMO Samsun Şube öğrenci üyesi, MMO Teknik Görevlisi Faik Yılmaz ve Basın-Yayın Sorumlusu Onur Düzovalı katıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğaltaş Fabrikası Görevlisi Formen Hüsamettin Arslan, öğrenci üyelere işlenen blok taşlar, Nebiyan Granit Ocağı, Toptepe Andezit Ocağı, Akalan Bazalt Ocağı, günlük üretim miktarı ve fabrika içerisinde kurulan pis su arıtma tesisi hakkında detaylı bilgi verdi.
Doğaltaş Fabrikası’ndan sonra SASKİ İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne geçildi. Burada Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Emel Tüfekçi tarafından öğrenci üyelere Karadeniz Bölgesi’nin en büyük, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı tesisi olduğu, günlük 105 bin metre küp atıksu arıtıldıktan sonra bin 1.600’luk boru ile yaklaşık 2.5 kilometre açık denize ve -23,5 metre derinliğe deşarj edildiği bilgileri verildi.
Teknik geziyle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, öğrenci üyelerine yönelik kongre, kurultay, çalıştaylar ve deneyimler toplantılarının yanı sıra teknik geziler düzenlediklerini söyledi. Teknik geziler ile öğrenci üyelerinin teknik donanımlarının arttırılmasının amaçlandığını belirten Gürkan, Öğrenci Üye Komisyonu’ndan gelen talepler doğrultusunda seminerlerin ve eğitimlerin düzenlendiğini ifade etti.
Gürkan, 2013 - 2014 eğitim-öğretim döneminde 100’ün üzerinde makine ve endüstri mühendisliği öğrenci üyeleri için staj yeri oluşturarak öğrencilerin teorik bilgilerinin pratik bilgilerle pekiştirilmesine yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.