SAMSUN - PTT 1'inci Lig ekibi Samsunspor'da, Giresunspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasının şoku yaşandı. Kırmızı-beyazlı taraftarların Giresun’daki performansları ile tüm Türkiye'den alkış aldığını belirten Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş, şunları söyledi:

"Televizyonlardaki tüm spor programlarında taraftarlarımızın yaptığı görsel şova övgü yağarken, PFDK ise bize 1 maç kendi sahamızda seyircisiz oynama cezası verdi. Stat dışında kavga çıkmış olabilir. Bu Türkiye'nin tüm statlarında gerçekleşiyor. Ama ortada seyircisiz oynama cezası verilecek bir durum yoktu. Bu kararı çok ağır buluyoruz."

Yönetim olarak gerekli girişimleri yaptıklarını ve TFF Tahkim Kurulu'nun bir an önce toplanması için müracaatta bulunduklarını ifade eden Metin Ateş şöyle devam etti:

"Bunu olayı bir tesadüf olarak değerlendirmek istiyoruz. Ancak geçtiğimiz sezon da play-off final maçımızı taraftarımızdan yoksun oynamıştık. Bu sezon da tam toparlanmışken, üst sıralara doğru ilerlemeye başlamışken bir türlü gerekçesini anlayamadığımız bu seyircisiz oynama cezası ile karşı karşıya kaldık. Biz Samsunspor yönetimi olarak gerekli tüm girişimleri yapacağız. Fakat cezanın kalkmaması durumunda ise pazartesi akşamı futbolcularımız boş tribünler önünde de olsa sahadan zaferle ayrılacaktır. Buna inancım tam. Kimse Samsunspor’un çıkışını engelleyemeyecek."