Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” konulu panelde, iş adamlarına bilgilendirmede bulunuldu. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, “Yeni yasalar ve eğitimlerle işverenlerimizin, işçiler için alacakları tedbirlerle Türkiye’deki iş kazası oranını en aza indirmek istiyoruz” dedi.
MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen, MÜSİAD Genel Merkez 1. Grup Sektör Kurulları Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Ertan Gül, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD Genel Merkez 1. Grup Sektör Kurulları başkanları, şubelerin sektör kurulları komisyon başkanları ve MÜSİAD üyelerinin katılımı ile Wyndham İzmir Özdilek Oteli’nde gerçekleşti. Toplantıda düzenlenen “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” konulu panelde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Ertan Gül ve İş Güvenliği Uzmanı Serdar Anlaş iş güvenliği konusunda bilgilendirmede bulundu.
“AMAÇ İŞ KAZALARINI EN AZA İNDİRMEK”
Panelle ilgili değerlendirmede bulunan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yeni yasalar ve son gelişmeler konusunda üyelere bilgilendirmede bulunduklarını belirterek, “Üyelerimizin, iş adamlarımızın iş hayatlarında çalışanlarına karşı alacakları tedbirlerle bundan sonra daha güvenli bir çalışma hayatına girmeleri ve önlemlerini profesyoneller tarafından hayatlarına geçirmelerini umuyoruz. Türkiye’de iş kazalarında yılda 20 kişi hayatını kaybediyor. Bu oran Türkiye’de yüzde 20 iken İsviçre’de yüzde 1,3. Bu oldukça vahim bir tablo. Yeni yasalar ve eğitimlerle işverenlerimizin, işçiler için alacakları tedbirlerle bu oranı en aza indirmek istiyoruz. İş kazalarının olduğu bir ülke olarak değil tedbir alan, değer ve önem katan bir ülke ve iş adamları olarak yerimizi almak istiyoruz. Bu konuya dernek olarak duyarlıyız. İş adamlarımıza katkı sağlamak için paneller gerçekleştiriyoruz” dedi.