Menderes Belediyesi, her yıl düzenlenen çiçek festivalinin bu yıl 23-24 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceğini bildirdi.
Ege Bölgesinde kesme çiçek sektörünün öncülüğünü üstlenen Menderes ilçesi, bu yıl Çiçek Festivali’nin 6.’sına ev sahipliği yapacak. Menderes Belediyesi tarafından, Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek olan festival, bu yıl 23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlikte, iki gün boyunca kesme çiçeğin en güzel örnekleri festivalde ziyaretçilere sunulacak. Festival kapsamında, ünlü sanatçılar Ferhat Göçer ve Işın Karaca da 19 Mayıs Stadı’nda sahne alacak.
Öte yandan Menderes Belediyesi, 6. Çiçek Festivali kapsamında ilçeye kazandırdığı projelerin de toplu açılışını da yapacak. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, festival coşkusuna bütün İzmirlileri davet ederek, "Bölgemizin önemli üretimleri arasında yer alan kesme çiçek için düzenlenen festivalimiz ilk kez belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla bugünlere taşınan festivalimizi daha ileriye taşımak için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Amacımız üreticimizi desteklemek ve çiçeklerimizin geniş pazarlara yayılmasını sağlamak. Bu kapsamda düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Çiçeğin kalbinde kesme çiçeğin en güzel örneklerini bulacaklar" dedi.