Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi tarafından “Ümmet Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Seyyid Burhaneddin Mezarlığı’ndan başlayan programda, Çanakkale şehitleri şiiri okundu ve şehit yoklaması yapıldı. Çanakkale zaferinin bir günle kalmaması gerektiğini ifade eden dernek başkanı Vacit Kip, "Çanakkale Zaferi aynı ümmetin birliğinin, beraberliğinin, inancının zaferidir. Çanakkale geçilmez derken, aslında bu şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda bundan sonra da ilelebet bu nazlı bayrağımızın dalgalanacağını ve bu ezanların hiç susmayacağının aslında bir zaferiydi, göstergesiydi. Bu milletin en büyük ideali, en büyük gerçeği inancı, vatan ve millet sevgisidir. Onun için bu genç neslimize biz Çanakkale’yi hiç unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.
Kip, “Mekke’nin, Kudüs’ün, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un fethindeki ruh ne ise, Çanakkale’de de aynı ruh vardı. Çanakkale’de batılın, zulmün ve sömürünün ordularına karşı ümmet birlikteliği oluşturuldu. Düşmanın asker gücü, kocaman topları, henüz sakalı bitmemiş, bıyığı terlememiş Mehmetçiğin gözünü korkutmamış, gövdelerini siper ederek bu hayasızca akına dur demişlerdir. Çanakkale, imanlı yüreklerin, demir yürekleri erittiği yerdir. Bizler buradan yola çıkarak gençliğin zulüm ve sömürüye karşı, emperyalizme karşı her daim direnişruhuna sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlayışı bu ruhu Anadolu Gençlik olarak hissettirmeye gayret ediyoruz. Adalet, barış ve kardeşlik bilincinin, emperyalizme karşı direniş ruhunun, İslam Birliği idealinin ve şahadet aşkının gençlerimizin kalbinde yer bulmasını hedefliyoruz. Buradaki amacımız da gençlerimizi Kelam-ı Kadim’in özü ile buluşturabilmektir” dedi.
Derneğin Liseler Komisyonu başkanı Halil Tayyip Söbüoğlu ise, “Çanakkale öyle bir yerdi ki metrekareye 5 litre kan düştü. Biz de metre kareye düşen altı bin mermiyi kendi vücutlarımızda hissedip sonra da bu ruhla bu coğrafyanın yeniden ayağa kalkması için mücadele etmeliyiz. Bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hâkim olması için çalışıyoruz. Genç kardeşlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Gençliği olmayanın geleceği olamaz. Bu düşünceyle Anadolu Gençlik Derneği olarak 11 Nisan’da şehitlerimizi ziyaret için 250 bin genç ile Çanakkale’de buluşacağız” şeklinde konuştu.
Program “Çanakkale’den mektup var” mektubunun okunması ve müze gezisinin ardından son buldu.