Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçede leyleklerin yaşam mekanlarına kuş gözetleme kuleleri inşa edileceğini söyledi.
Türkiye’nin en geniş leylek kolonilerini bünyesinde barındıran Leylekler Vadisi ve Leylekler Tepesi gibi önemli kuş yaşam alanlarına sahip ilçede, Beyşehir Belediyesi de kuş ve fotoğraf sever ziyaretçilerin son dönemde oldukça ilgisini çekmeye başlayan yörenin ilkbahar ve yaz dönemi göçebe konuklarını daha rahat ve yüksek yerlerden gözetlenebilmesi için “kuş gözetleme kuleleri” inşa edecek.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, yapılacak kulelerin sadece Yeşildağ ve Adaköy’le sınırlı kalmayacağını, kuş popülasyonunun yoğun olduğu Beyşehir Gölü kıyılarında da bu çalışmaları yürüteceklerini belirtti. Beyşehir’in sadece sanayi, tarım ve hayvancılıkta değil, her yönüyle zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Özaltun, hedef ve amaçlarından bir tanesinin de yöreyi turizm noktasında da ileriye götürmek olacağını söyledi. Turizmle ilgili çalışmalardan en önemlisini tanıtım ayağının oluşturduğunu ifade eden Özaltun, Beyşehir’e daha çok yerli ve yabancı turist çekebilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.
Bunun yolunun da tanıtımla birlikte bölgenin daha ilgi ve cazibe merkezi haline getirilmesi olduğunu dile getiren Özaltun, “Beyşehir’imize daha çok ziyaretçi çekmek için çok zengin potansiyelimiz var. Bunlardan bir tanesi de bölgedeki kuş popülasyonunun zenginliğidir. Bunu çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Beyşehir’in her alanıyla ilgili farklı farklı projelerimiz var. Ama bugünlerde oldukça ilgi çeken Yeşildağ’daki Leylekler Vadimiz ile Adaköy’deki Leylekler Tepesi’ni daha ilgi çekici bir hale getirmek için çalışma yürütüyoruz. Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte leyleklerimiz Beyşehir’deki yaşam alanlarına göç etmeye başladı. Bu bölgelerde leylek yaşam ve hareketliliğinin göçebe konuklarımıza ilgi duyan doğa ve kuş sever ile fotoğraf tutkunlarımız tarafından daha yakından daha rahat izlenebilmesi için kuş gözetleme kuleleri inşa edeceğiz. Bu çalışma sadece bu bölgelerde sınırlı olmayacak, kuş popülasyonunun yaygın olduğu noktalarda da bu çalışmaları yürüteceğiz” dedi.
Leyleklerin yaşam alanlarına gelen ziyaretçilerin kuş gözlemi yaparken Yeşildağ ve Adaköy mahallelerinde daha iyi zaman geçirebilecekleri park çalışmaları da yapacaklarını aktaran Özaltun, “Adaköy mahallemizde değirmen mevkisindeki akan derenin olduğu bölümde bir park ve peyzaj çalışması yapacağız. Aynı şekilde Yeşildağ’da da ziyaretçilerin oturup eğlenerek zaman geçirebilecekleri bir alanın oluşturulması için planlama yapıyoruz” diye konuştu.