İzmir’in Seferihisar ilçesi, Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) Birliği’nin Türkiye başkenti olarak posta pulları arasına girdi. Bundan böyle Seferihisar’dan giden her posta üzerinde Sakin Şehir logosu ve sakin yaşam şehri Seferihisar sloganları yer alacak.
Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar PTT Müdürlüğü tarafından yapılan ortak çalışmayla Seferihisar’ın tanıtımına posta puluyla katkı verilecek. İlçeden gönderilen yurt içi ve yurt dışı posta gönderilerinin üzerinde Sakin Şehir simgesi logosu ve Sakin Yaşam Şehri Seferihisar yazılı pul yer alacak. Seferihisar Belediyesi ile ortak bir tanıtım faaliyeti olan Seferihisar şubemizden çıkan her postanın üzerinde Sakin Şehrin logosu olacak diyen Seferihisar PTT Müdürü Ahmet Doğan, "Umarız PTT Müdürlüğü olarak Seferihisar’ın tanıtımına bir katkımız olur" dedi.
İlçenin 2009 yılında almaya hak kazandığı Sakin Şehir unvanıyla artık bir marka haline geldiğini söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise; şöyle konuştu: “Seferihisar markasıyla ilgili birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. İlçemizden çıkan postaların üzerinde Seferihisar’la birlikte Türkiye’nin tanıştığı Cittaslow (Sakin Şehir) logosu da yer alsın istedik. Bu konuda Seferihisar PTT Müdürlüğü’ne başvurduk. Bize çok olumlu yaklaştılar. PTT İlçe Müdürümüz Ahmet Doğan ve PTT çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu posta pulu dünyanın her yerine gidecek ve Seferihisar’ın tanıtımına katkı sağlayacaktır.”