17 Ock 2010 tarihinde köy koruyucularının terörist sandıkları 17 kişilik askeri timin üzerine ateş açılması sonucu şehit düşen Uzman Jandarma Serkan İpek’in ailesi, çocuklarının terörle mücadele şehidi statüsünde emekli maaşı alabilmesi için sürdürdükleri hukuk mücadelesini kazandı.
Şanlıurfa-Silvan Taktik Komutanlığında görevli iken tespit edilen 17 kişilik terörist bir grupla mücadele için göreve giden askeri timde bulunan ve köy korucuları tarafından timin terörist grup sanılması ile birlikte ateş açılması sonucunda şehit düşen Uzman Jandarma Serkan İpek’in annesi Sevdiye İpek (75) ve Kız Kardeşi Çiğdem İpek, 5 yıldır yaşadıkları hukuksal mücadeleleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Şehit İpek’in kız kardeşi Çiğdem İpek, kardeşlerinin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, Şehit Serkan İpek’in Şahadet Belgesini almalarının ardından birçok haktan faydalandıklarını söyledi. Ancak 2,5 yıl boyuncu şehit aylığına bağlanamadıklarını belirten Çiğdem İpek, başlattıkları ve 2,5 yıl süren hukuksal mücadele sonucunda kardeşlerinin köy korucuları tarafından öldürülmesi yani hata kurbanı olmasından dolayı cüzi bir maaşa bağlandıklarını belirtti. Amaçlarının para olmadığını dile getiren Çiğdem İpek, asıl amaçlarının TSK tarafından ‘Terörle Mücadele Şehidi’ olarak kabul edilen kardeşleri Serkan İpek’in Emekli Sandığı tarafından da aynı statü ile emekli edilmesini sağlayarak hakkının verilmesi olduğunu söyledi.
ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARI
Uzun süren hukuksal mücadelelerini azim ve kararlılıkla takip ettiklerini belirten Çiğdem İpek, mücadeleyi kazanarak Emekli Sandığı tarafından kardeşlerini Terörle Mücadele Şehidi statüsünden emekli maaşına bağlattıklarını kaydetti.
Anne Sevdiye İpek ise oğlu Serkan İpek’in şehit olmasının ardından çok zor günler geçirdiklerini ifade ederek, birçok sağlık problemi yaşadığını dile getirdi.
Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından şehit aileleri onuruna verilen yemeğe katıldığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü ve problemleri kendisine aktardığını söyleyen anne Sevdiye İpek, problemlerin çözüme kavuşturulması noktasında Cumhurbaşkanı Gül’ün de katkılarının çok olduğunu kaydetti.
Anne Sevdiye İpek, “Biz bu acıyı yaşadık. Çok zor. Allah böyle acıları kimseye yaşatmasın. Oğlumu rüyamda görüyorum. Yine görevde. Bazen yanıma geliyor. Boynuma sarılıyor” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.