EUROCUP'ta son 16 Turu'na kalan Pınar Karşıyaka'da gözler 4 Mart'ta Litvanya'da Lietuvos Rytas ile oynanacak tarihi maça çevrilirken Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) yeşil kırmızılı takımın İstanbul'da 1 Mart Pazar günü Fenerbahçe Ülker ile yapacağı lig müsabakasını 2 Mart Pazartesi gününe alması, yönetimi isyan ettirdi.
TBF'nin sarı-lacivertli takımın 27 Şubat'ta Euroleague'de Rusya deplasmanında CSKA Moskova ile yapacağı karşılaşmayı gerekçe göstererek tarih değişikliğine gittiğini belirten yeşil kırmızılılar, Fenerbahçe Ülker maçının ertelenmesini ya da 1 Mart'ta oynanmasını istedi. TBF'ye yazılı başvuruda bulunduklarını belirten Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, şunları söyledi:
"Bu durumda 2 Mart'ta İstanbul'da Fenerbahçe ile oynadıktan sonra Litvanya'ya uçup, çarşamba günü Rytas'la karşılaşacağız. Avrupa'nın en başarılı takımlarından biriyiz. Eurocup'ta hem kendimiz hem de ülkemiz adına büyük bir sınava çıkacağız. Hal böyle iken bir gün arayla iki önemli maç oynamaya zorlanmamız hakaniyetli değil."
Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe'ye elendikleri müsabakayı da değerlendiren Büyükkarcı, "Bizim üzüntümüz, onların aşırı sevinci geldiğimiz noktanın göstergesi" diye konuştu.