Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK ortaklığında Microsoft Türkiye’nin desteğiyle yürütülen e-öğrenme projesi uygulamaları Bursa’da başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın zamanın şartlarına ve gereksinimlerine uygun olarak yürüttüğü çalışmalara bir yenisi eklendi. Fatih Projesi kapsamında tabletlerle ders işleme alışkanlığı kazandırılan öğrencilere şimdi de e-öğrenme projesi uygulaması öğretilecek.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Bursa Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından uygulanan bu proje kısa adı ‘Moddle’ olan ve tüm dünya tarafından bilinen uzaktan eğitimi kapsayan bir proje. Moddle’ın bin 300 civarı alt Moddle’ı var. Biz bunlardan bir tanesi olan sınav Moddle’nı uyguluyoruz. Tamamı web üzerinden, tabletlerle ve cep telefonları ile yapılabilir bir sınav. Bu sınavın içeriğini tamamen öğretmen yönetiyor. Soruların kalitesi, öğrencilere sunma biçimi, sınav analizler gibi herşeyi öğretmen yönetiyor. Sınav bittiği anda analizleri hazır oluyor. Bunu öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, eğitimde teknolojinin işlerini kolaylaştırabileceğini anlatmak istediğimiz için yapıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde özellikle öğretmenlerimize bu proje hakkında eğitimler verilecek. Bu yıllar boyunca sürecek olan bir proje. Öğretmenlerimiz bunların eğitimini aldıktan sonra ellerinde bir imkan olacak. Z nesli dediğimiz bu neslin öğretmenlerimiz ile aynı dili kullanmalarını sağlayacağız. Bugün Bursa’da bunun başlangıcını yaptık” dedi.
“SINAVLAR VE DERSLER EĞLENCELİ HALE GELECEK”
Sınavların ardından sisteme fotoğraflarını çekerek yükleyen öğrenciler olduğunu belirten Sarıkaya, “2000 sonrası dünyaya gelen çocuklarımızın özellikleri böyle. Çocuklar dersleri hatta sınavları bile eğlenceli hale getirebiliyor. Bu sınavın içeriğini öğretmen değiştirebilir. Oyun haline de getirebilir. Bulmacadan tutun da ‘Kim 1 Milyon İster’ yarışması şekline kadar. Sınavın içeriğine de öğretmenler karar verebilir. Çoktan seçmeli, açık uçlu, hata değerlendirmesi. Bu böyle bir sistem. Öğrencinin de hoşuna gidiyor. Gördüğümüz kadarıyla öyle” ifadelerini kullandı.
Sınavın ardından oldukça neşeli görüntüler sergileyen öğrenciler, kağıt ve kalemle yapılan sınavların da bazen iyi olabileceğini, ancak sınav esnasında sorulara verdiği cevapları öğretmenlerinin anında kontrol edebilmesinin ve sınavda değişik aktiviteler yapabilmenin de iyi yönleri olacağını söylediler.