Mehmet AKTARAN / İstanbul,() BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, gün boyunca sürdürdüğü ilçe mitingleri kapsamında, akşam saatlerinde Başakşehir'de konuştu. Davutoğlu, "Türkiye'de bütün o yasakları bitiren AK Parti, Çözüm Süreci'ni inşallah başarıya ulaştıracak. Bu topraklarda kardeş kanı dökmek isteyenlere karşı; teröre, şiddete karşı dimdik ayakta duracağız" dedi. Davutoğlu, Erzurum'dan başlattıkları seçim kampanyası kapsamında, mitinglerde 78 milyon vatandaşın tek bir vücut ve tek bir yürek gibi olduğunu anlattığını söyledi. Diğer partilerin belli bölgelerde dolaştığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:



"Birileri, 'Biz' dediğinde sadece Kürtleri, diğerleri 'Biz' dediğinde sadece Türkleri, İç Anadolu'yu, Batı'yı kastediyor. Biz, 'Biz' dediğimizde milletimizin tamamını kastediyoruz. Camiye girdiğimizde, aynı kıbleye yönelirken, sağımıza solumuza dönüp, hangi mezheptensin, hangi bölgedensin, hangi ırktansın, hangi aşirettensin diye soruyor muyuz? Bizim kıblemiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir, devletimiz bir, bizim milletimiz bir. Biz birliğe çağırıyoruz. Bizim ilk kıblemize, Kudüs'e, 'Yahudilerin kutsal mekanı' diyenler sizin huzurunuza çıkabilir mi? Demirtaş, 'Taksim, Kâbemizdir' dedi. Mescid-i Aksa'nın olduğu Kudüs'e 'Yahudilerin kutsal mekanı' dedi. Sonra da diyor ki, 'Biz Kürtleri temsil ediyoruz.' Allah aşkına Mescid-i Aksa'ya hürmet etmeyen biri Kürtleri temsil edebilir mi? Türkleri temsil edebilir mi? İster Türk olsun, ister Kürt; kim Mescid-i Aksa'ya hakaret ederse, kim Kudüs'e yönelik olarak 'Yahudilerin mekanı' derse, karşısında bizi bulur, Selahaddin Eyyübi'yi bulur."

"ÇÖZÜM SÜRECİ'Nİ İNŞALLAH BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu millet birdir, bütündür, aramıza nifak sokamazsınız diyecek miyiz? Gönülden gönüle köprüler kuracak mıyız? Türkiye'de bütün o yasakları bitiren AK Parti, Çözüm Süreci'ni inşallah başarıya ulaştıracak. Bu topraklarda kardeş kanı dökmek isteyenlere karşı, teröre, şiddete karşı dimdik ayakta duracağız. Buraya gelip barıştan demokrasiden bahseden Demirtaş, dün Doğu'da, Güneydoğu'da '7 Haziran'da barajı aşamazsak kan kusturacaklar' diyor. Bu ülkede artık kandan, gözyaşından bahsetmek ister miyiz? Kim kandan, gözyaşından bahsederse o bu millete ihanet etmiş olmaz mı? Ondan hesap sormak gerekmez mi? Biz bu topraklarda kan değil,

muhabbet istiyoruz, bu topraklarda nefret değil, hikmet istiyoruz, şiddet değil, muhabbet, sevgi, aşk istiyoruz. İşte 7 Haziran bunun seçimi. Ya nefret üretenler kazanacak ya hikmetle konuşanlar ya şiddet isteyenler kazanacak ya muhabbet diliyle konuşanlar."