Manisa’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hazırlanan ’Okuyan Şehir Manisa’ projesi kapsamında Kula Yunus Emre Kent Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Kula 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu tarafından Yunus Emre Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çapan da katılarak destek verdi.
Kula 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu Türkçe öğretmeni Gülümser Aksu yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz ile beraber okuma konusunda bir farkındalık yaratmak istedik. Öğrencilerimiz ile birlikte burada okuma konusunda hem Kula’mızı hem de çevremizdeki insanları bilinçlendirmek için buradayız. Her öğrenci kendisini bilinçlendirecek, etrafındaki insanları ve en başta ailesini bilinçlendirecek. Kula’da bu yaygınlaştırılırsa herkes daha başarılı daha mutlu birey olacaktır. Manisa’da okuyan okullar projesi vardı. Bu kapsamda öğrencilerimiz ile burada kitap okuyoruz. Dilerim bu okuduğumuz kitaplardan bütün örencilerimiz ders alır kendi yaşantılarına aile yaşantılarına ve ülkemizdeki her bireyin yaşantısına geçer okumak." dedi.
Okul öğrencisi Yağmur Bozkurt ise, “Okuyan şehir Manisa projesi kapsamında etkinliklere bizde Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu olarak buradayız ve kitap okumaya dikkat çekiyoruz." şeklinde konuştu.
Sinem Eroğlu isimli öğrenci ise, "Milli eğitim müdürlüğümüzün de içinde bulunduğu projeye bizde Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu olarak geldik. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Şuana kadar 100’ün üzerinde kitap okumuşumdur. Bu günde yarım saatlik Kent meydanına kitap okumaya geldim." derken, Ozan Çetin ise, "Ben 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisiyim. Okuyan Manisa projesi kapsamında Kent Meydanında kitap okuyoruz." dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da, "Okuyan Şehir Manisa projesi kapsamında ilçemizde de çeşitli okullarımızda okuma ile ilgili projeler yürütülmektedir. Bunlardan birisi de ilçemiz 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen Ortaokulunun uygulamaya koyduğu her gün 20 dakika okuma projesidir. Bu projeyi uygulamada gösterdiği başarıdan dolayı, öğrencileri teşviklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin sadece proje aşamasında kalması değil öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmasını da temenni ediyorum." diye konuştu.