Zonguldak’ta eğitim veren meslek liselerinde görev yapan yönetici ve öğretmenler, Almanya’da çeşitli meslek liselerini ziyaret etti. Satış Elemanlarının Eğitiminde Yenilikçi Uygulamalar projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından elde edilen veriler ve izlenimler Zonguldak’ta uygulanacak.
Proje hareketliliği Almanya’nın Dresden şehrinde 17 -24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Zonguldak’tan giden öğretmen ve idareciler Dresden şehrinde bulunan BSW (Bildungswerk der Sächsischen Wirtschaft e.v.) Meslek Okulunu ziyaret etti. Okulun genel koordinatörü Uwe Loppe tarafından tanıtım, seminer, satış elemanlığı ile ilgili işbaşı uygulama eğitimleri verildi. Şehirde bulunan bazı meslek okulları da proje kapsamında ziyaret edildi.
Ziyaret ile alakalı bilgi veren Zonguldak Meslek Eğitim Merkezi Alan Şefi ve Satış Elemanlarının Eğitiminde Yenilikçi Uygulamalar Proje Koordinatörü Cengiz Beyaz, “Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı, Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Türkiye Ulusal Ajansı ) tarafından Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2014 yılı proje başvurusu kabul edilmiş ve Türkiye Ulusal Ajansı ile sözleşme imzalanmıştır” dedi.
Cengiz Beyaz, sözleşmenin imzalanmasının ardından kabul edilen projenin Zonguldak’ta uygulanmaya başlandığını ifade ederek, “Bu proje kapsamında daha kalifiyeli öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Proje ortakları arasında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Marangozlar, Mobilyacılar ve İnşaatçılar Odası yer alıyor. Ziyarette, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi’nden 9 idareci ve meslek dersi öğretmeni, Kilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 idareci ve meslek dersi öğretmeni, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 2 personel, Marangozlar, Mobilyacılar ve İnşaatçılar Odası’ndan 1 kişi olmak üzere toplam 14 katılımcı yer aldı.