Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'daki otel ve tatil köylerinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine yabancı turistler de eşlik etti. Işıl Club Bodrum'da düzenlenen kutlamada 93 yıl önce kazanılan Büyük Zafer'in hangi şartlarda, nasıl gerçekleştirildiğini gören yabancı turistler, gösteriyi büyük ilgi ile izledi.
Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki Işıl Club Bodrum'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında tatil köyünün animasyon ekibi ve personelinden oluşan 30 kişi gösteri sergiledi. 3 hafta süren hazırlık sonunda sahnelenen gösteriyi, Işıl Club Bodrum Genel Müdürü Emir Bağ'ın yanısıra Belçika, Almanya, Fransa, Rusya ve Avrupa'dan gelen gurbetçiler ile Türk tatilcilerin de bulunduğu yaklaşık 600 kişi büyük coşku ve heyecan içerisinde izledi.
Animasyon ekibinin gösterisinde Anadolu'nun işgal edilmesi, Kurtuluş Savaşı mücadelesi ve Cumhuriyet'in kuruluş günlerini canlandıran dekor, kostümler ve sinevizyon gösterimi yer aldı. Ulu önderi canlandıran animasyon şefi Cenk Canıtez 10'uncu Yıl Nutku'nu okudu. Atatürk'ün resmi, Türkiye haritası ve ay yıldızdan oluşan demir panolar yakıldı, alevler ve havai fişek gösterisi renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Gösterinin sonunda dansçıların ellerinde Türk bayrakları ile taşıdığı Atatürk imzalı 'Peace At Home Peace İn The World' (Yurtta Barış Dünyada Barış) yazısı dakikalarca ayakta alkışlandı.
ÇOCUKLAR HAVUZDA TÜRK BAYRAĞI AÇTI
Yerli ve yabancı turist çocuklarının gösterinin sonunda havuza atlayarak Türk bayrağı açması ve bayrak ile yüzmeleri büyük alkış aldı.
Birçok yerli ve yabancı turistin Zafer Kutlamaları'nın gerçekleştirileceği hafta özellikle rezervasyon yaptırdıklarını belirten animasyon şefi Cenk Canıtez, "Ülkemizin içinde bulunduğu bütün güçlüklere rağmen Ulu Önder Atatürk'ün öncülüğünde kazanılan büyük zaferin kutlamalarını bu yıl onuncu kez tesisimizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Yerli turistlerin coşkusuna tatil yapan yabancı konuklarımızın da coşku ile katılması bizleri mutlu etti. Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak için kazanılan zaferin anlam ve önemini gelecek tüm nesillere aktaracağız. Çünkü Türk tarihinin dönüm noktası olan bu zafer, ulusal varlığımızı yok etmek ve ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı verilen en önemli tarihi bir cevap olmuştur" dedi.
Kutlama, 'Memleketim' şarkısının söylenmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI