Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun 2015 faaliyetleri arasında yer alan Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası’nda Manisa’yı Selendi Beypınar Atlı Cirit Takımı ile Zafer Atlı Spor kulüpleri temsil edecek.
Vali Muzaffer Ecemiş cirit sahasında Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor müdürlüğü organizatörlüğünde yapılan ön eleme müsabakalarına, Beypınar Atlı Spor Kulübü, Zafer Atlı Spor Kulübü, Selendi Atlı spor Kulübü Manisa’yı temsil hakkını elde edebilmek kıyasıya yarıştı. 40 dakikalık 2 devre halinde oynanan müsabakalara ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. 3 gün süren eleme müsabakalarının ilk gününde Selendi Beypınar ile Zafer Atlı karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Beypınar takımı kazandı. 2. günde Selendi Atlı Cirit Takımı ile de Zafer Atlı Cirit Takımı karşılaştı. Müsabakanın galibi ZaferAtlı Spor Kulübü oldu. Yarışmaların son gününde ise Beypınar Atlı ile Selendi Atlı Spor Kulüpleri karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Beypınar 2 galibiyet ile birinci olarak Türkiye Şampiyonasını gitmeyi hak etti. Zafer atlı takımı da 1 galibiyet ile Manisa’yı temsil etme hakkına sahip oldu.
Uşak Bölgesi hakemlerinin yönettiği müsabakalara 7’den 70’e tüm Selendili vatandaşlar yarışları büyük ilgiyle seyretti. Müsabakalar sonunda tüm takımlar ayakta alkışlanırken bazı sporcuların yarışlar sırasında atlardan düşmesi korkulu dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Türkiye Şampiyonasına gitmeyi hak eden Selendi Beypınar Atlı Spor Kulübü Başkanı ve Kaptanı Nazlım Damar ile Zafer Atlı Spor Kulübü takım kaptanı ve Başkanı Halil İbraim Sarı, cirit sporunun kendilerine kahramanlık ruhu aşıladığını belirterek, "Ön elemede rakiplerimizi eledik. İnşallah Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında başarılı olup şampiyon olarak Manisa’ya döneceğiz. Manisa’yı temsil etmekten gurur duyuyoruz" dediler.
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adnan Kılıç ise ise, "3 gün süren müsabakalarda centilmence maçlar oynandı. Türkiye şampiyonasına gidecek takımlarımız Manisa’yı en iyi şekilde temsil ederek inşallah şampiyon olacaklar." şeklinde konuştu.
Müsabakaların ardından takımlara Kupa ve Madalyaları Cunmhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, Cumhuriyet Savcısı Ertürk Yıldız ve Hakim Ahmet Çetin tarafından takım kaptanlarına verildi.