Türk futboluna Tanju Çolak, Serkan Aykut, Celil Sağır gibi yıldızlar kazandıran, bu yıl genç takımlardan 11 oyuncuyu A takım kadrosuna katan Samsunspor, yeni futbolcular yetiştirmek için kolları sıvadı.

PTT 1. Lig'de mücadele Samsunspor'un teknik direktörü Erhan Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapılarından yetişen oyuncuların gelecekte Türk Milli Takımı'nın değişmez oyuncuları arasında yer alacağına inandığını söyledi.

Genç oyunculara çok güvendiğini belirten Altın, "Samsunspor'un temeli çok sağlam. Hakikaten çok yetenekli oyuncular var. Yıldız ayrı bir şey yetenek ayrı bir şey. Yeteneğin vardır kendini yıldız yapmak için uğraşırsan o yeteneğini de kaybedebilirsin ama ikisini bir arada götürebilirsen o zaman başarılı olabilirsin. Ben oyunculara bunu aşılamaya çalışıyorum" diye konuştu.

Altın, futbolun enteresan bir oyun olduğunu kaydederek, "Futbolcu kendine iyi bakmak, iyi beslenmek, kültür seviyesini yükseltmek ve iyi çalışmak zorundadır. O zaman iyi bir yere varabilir. Gençlere, özellikle yıldız oyuncuların hayatlarını okumalarını tavsiye ediyorum. Bir Messi, Ronaldo veya Bale kolay olunmuyor. Bu oyuncuların nasıl yaşadıklarını, nasıl kendilerine baktıklarını, nasıl kendilerine hedef koyduklarını genç oyuncularımızın da öğrenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

- "En büyük üzüntüm gençlere şans verememek"

Genç oyuncuların Samsunspor'un bir kaç yıl sonra takımın iskeletini oluşturacağını vurgulayan Altın, en büyük üzüntüsünün onlara çok fazla şans verememek olduğunu belirtti.

Samsunspor olarak bir hedeflerinin bulunduğunu dile getiren Altın, "Hedefe oynayan bir takımda gençlere şans verdiğimde hata yaptıklarında alacakları tepkiyle futbola küsebilirler. Genellikle rahat olduğumuz maçlarda şans tanımaya çalışıyorum. Sürekli altyapıdaki oyuncuları gözlemliyorum. Zaten şu an kadromuzda öyle oyuncular var ki Türkiye'de adını duyuracaklar. Büyük yıldız olacaklar" şeklinde konuştu.

- Hedefi yurt dışında oynamak

Altyapıdan A takıma yükselen Doğan Erdoğan ise Samsunspor'un son yıllarda altyapıya büyük önem verdiğini ifade ederek, "Ben ve benim gibi A takıma yükselen arkadaşlarımız altyapıya örnek oluyoruz. Samsun'da ve diğer illerde özellikle benim gibi genç oyunculara taraftarların sahip çıkması lazım. Biz altyapıdan çıktık, bizim gibi genç oyunculara biraz daha sabır gösterilmesi lazım" dedi.

Yetiştiği kulübün A takımında forma giydiği için çok mutlu olduğuna işaret eden Doğan Erdoğan, "Samsunspor gibi büyük markanın altında yetiştik. Bu markayı daha da yüceltmemiz lazım. Benim en büyük hedefim yurt dışında oynamak. Gelecek planlamamı buna göre yapıyorum. Benim mevkimde halen oynayan Andrea Pirlo'yu örnek alıyorum" ifadesini kullandı.

- "Genç yaşta hayallerime kavuştum"

Altyapıdan, 2 yıl önce A takıma yükselen Canberk Aydın da en büyük hayalinin Samsunspor'da kaptan olmak ve "55" numaralı formayı giymek olduğunu, bunların hepsini genç yaşta geçekleştirdiğini vurguladı.

Canberk Aydın, altyapıdan çıkan diğer genç oyunculara A takımda yardımcı olduklarını ifade ederek, "Bizi örnek alıyorlar. Bizimle birlikte altyapıdaki oyuncular artmaya başladı. Bizden önce ender oyuncu çıkarken 11 futbolcu A takıma yükseldi. Alt yapıdan çıkan oyuncuların öncelikle Samsunspor'da başarılı olması ve sonra milli takıma kadar yükselmesini arzuluyorum" diye konuştu.