Melikgazi Belediyesi Mel-mek Kursları çerçevesinde yine bir ilk’e imza atarak Arıcılık kursu açtı. Melikgazi Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek kurs için başvurular başladı.
Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verileceğini belerten Başkan Büyükkılıç, bu sayede kursiyerlerin sertifikalı birer arı yetiştiricisi olmalarının sağlanacağını bildirdi.
Arı yetiştiriciliğinin düşük maliyetli ancak ekonomik olarak ciddi bir gelir kaynağı olduğunun ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, “Düzenleyeceğimiz kurs sayesinde kursiyerlerimize 3 ay süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli arı yetiştiricisi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kurs kayıtları için son başvuru tarihinin 05 Şubat 2015 olduğunu ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan kursa katılmak isteyenlerin nüfus cüzdanı fotokopisi,1 adet fotoğraf ve öğrenim belgesi ile Melikgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.