RİZE (AA) - Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların istemeleri durumunda sağlıklarını riske atmadan oy kullanmaları için gerekli önlemleri aldıklarını bildirdi.

Tepe, yaptığı açıklamada, Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmeti alan yatalak veya tıbbi açıdan ciddi kısıtlılığı olan hastaların, istemeleri halinde, vatandaşlık haklarını kullanabilmelerine yardımcı olabilmek adına sağlık personeli eşliğinde, evde nakil araçlarıyla oy kullanacakları sandıklara nakillerinin sağlanacağını belirtti.

Bu konuyla ilgili gerekli duyuruların yapıldığını, il genelindeki isteklilerin isimleri ve adreslerinin belirlendiğini ifade eden Tepe, "Buna rağmen oy verme kararı alan veya uygulamayı yeni duyup oy vermek isteyen vatandaşlarımız varsa bugün ve pazar günü İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi dahili telefonu, cumartesi günü ise Komuta Kontrol Merkezinin 112 nolu telefonundan bize ulaşarak isimlerini ve adreslerini verebilirler" dedi.

Tepe, seçim günü evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezinin oy kullanma saatleri süresince açık tutulacağını kaydederek, "Talepte bulunan hastaların evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere götürülmesi sağlanacak ve oy kullanmalarını müteakiben evlerine geri getirilecektir. Bu hastalarımıza bu süreçte bir sağlık personelinin refakat etmesi sağlanacaktır" diye konuştu.