Erzurum’un Pasinler ilçesinde 15-22 Nisan Turizm Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Pasinler’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta dolayısıyla Pasinler Kent Meydanından ilçe mesire alanlarında yapılacak tören alanına kadar öğrenciler ve vatandaşlarca turizm yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sonrası Pasinler Belediyesine ait mesire alanlarında tören düzenlendi.
Turizm Haftası programı saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programda konuşan Pasinler Kaymakamı Ali Ada, "Turizm haftasının ekonomik boyutu çok önemli bacasız fabrika dediğimiz bu alanda üzerine durulması gereken hususlar var. Kültürden ayrı bir turizm düşünülemez. Kültür milletimizin asırlar boyu ortak geliştirdiği, üzerinde mutabakata varıldığı değerlerin bütünüdür. Öncelikle biz kendi kültürümüzü tanımalıyız. Genç kuşaklara aktarmalıyız ki; daha sonra bunları turizm vasıtasıyla başkalarına aktara bilelim. Öğrenciliğim yıllarında münazaralar olurdu ve orada konu olarak çok gezen mi bilir yoksa çok okuyan mı bilir. Şimdi öğrenciler, gezmekle okumayı üstün tarafları yönüyle birbirlerine anlatıyor. Ancak şunu belirtmek gerekir ki çok okuduğumuz için çok gezeriz. Çok gezdiğimiz içinde çok okuruz. Bu tür törenler genç nesillere farkındalık oluşturmak. Kültürleri konusunda geleceğe aktarma konusunda onları teşvik etmek maksadında yapılmaktadır" dedi.
Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Hafta münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilere bisikletlerini Kaymakam Ali Ada, ikincilere çeyrek altını Pasinler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bitlisli ve üçüncülere ise İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Coşkun, Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ve Ak Parti Pasinler İlçe Başkanı Rahmi Kaya verdiler.
Program sonrasında Pasinler’in eski fotoğraflarının olduğu resim sergisi gezildi.