Adana’nın Yumurtalık ilçesinde Kent Konseyi kurulması için düğmeye basıldı.
Yumurtalık Muhtarlar Derneği binasında bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları, kırsal mahalle muhtarları, siyasi parti ilçe başkanları ve sendika temsilcileri, kent konseyinin kurulması için çalıştay yapılması konusunda mutabık kaldılar.
Toplantıda bir konuşma yapan Zeytinbeli eski Belediye Başkanı Kenan Deniz, kent Konseyinin amaçları ve bu güne kadar neden kurulamadığı konusunda bilgiler aktardı.
Deniz, "2013 yılı Mayıs ayında, dönemin Belediye Başkanı Turgut Erişmen önderliğinde Yumurtalık Belediye Meclisinde ilçede bir kent konseyinin kurulması için karar alınmış. Bu kapsamda o tarihlerde Meclis Üyesi olan, Ali Erden, Şaban Yetkin ve Mustafa Kara’ya kurucu üye olarak yetki verilmiş.30.Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı değişmiş. Aradan bir yıl geçmesine rağmen Kent Konseyi ile ilgili bir arpa boyu bile yol alınmamış. Ben ilçemizde kent konseyinin ruhunun yaşatılması ve omurgasının kurulması için mücadele etmeye kararlıyım" dedi.
Kent konseyinin vizyonu hakkında da bilgi veren Kenan Deniz, şöyle devam etti;
"Kent konseyi, kent yaşamında kent vizyonu ve hemşericilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinde yönetim ilkelerini hayata geçirmeye yardımcı olmak amacına hizmet eden tüzel bir kuruluştur."
Söz konusu çalıştayın her ayın 15’ne denk gelen günde STK başkan ve üyeleri bir araya gelerek toplanma kararı aldılar.