Takıma yapılacak transferlerle ilgili olarak teknik direktör Ümit Özat ile görüştüklerini belirten Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, “Hocamızla görüştük. O da kendisine göre takımla ilgili düşüncelerini paylaştı. Hocamızla görüşmemize istinaden daha önceden de belirttiğimiz gibi arayışlarımız eksik olan mevkilere, kulübün dengesini bozmayacak şekildedir. Aslında takımımızda pek eksik mevki yok. Yapacağımız takviyeler takımın daha güçlü olmasıdır. Çünkü 34 maçlık bir maraton oynayacağız. Bu periyotlarda sakatlıklar olacaktır. Geçen sezon önemli futbolcularımız sakatlanmıştı. Bunları her zaman göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Eksik olarak görmeden sadece Samsunspor’un kadrosuna takviye anlamında, hocamızın istediği mevkilere, kulübümüzün ve bizimde karar vereceğimiz transferler için çalışıyoruz” dedi.

“TRANSFER İÇİN SÜPER LİG'DEN BOŞA ÇIKACAK OYUNCULARI BEKLİYORUZ”

Transfer için Süper Lig takılarından boşa çıkacak oyuncuları beklediklerini ifade eden Başkan Tutu, “Daha bitirilmiş bir transfer yok. Transferlerin bitmesine 2 hafta daha var. Süper Lig takımlarındaki boşa çıkacak futbolcuları da bekliyoruz. Çünkü onlarda birkaç maç oynayıp ona göre transferlerini yönlendirmek istiyorlar. Eksik gördükleri veya aksayan yerlerine transfer yapmayı düşünüyorlar. O boşalttıkları bölgelerden de çıkabilecek, bizim takımımızın da yaş olarak, huzur olarak, para olarak her türlü dengelerini bozmayacak, hocamızın da istediği futbolcularla transferler görüşmelerimizi güçleştireceğiz. Ama olmazsa olmaz bir şey yok. Ben takımımıza da güveniyorum. Bizim yaş ortalamamız çok ciddi anlamda geri geldi. 24-25 yaş ortalamasına düştük. Belki de ligin Altınordu takımından sonra en genç takımlarından bir tanesi Samsunspor oldu. Her anlamda bütçemize uygun transferler yaptık. Tabii ki birkaç maçımız zor geçecek. Bu ekip hocasına, futbolcusuna, yöneticine alışana kadar bir süreç yaşayacağız. Bu süreci inşallah olumlu yönde yaşayacağız. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Onların da performansı her geçen gün olumlu yönde artıyor. Başta hocamız olmak üzere bütün futbolcu arkadaşlarımı özveri ile çalışıyorlar. Hep beraber el ele vereceğiz takımımıza sahip çıkacağız ve layık olduğu yere getireceğiz” diye konuştu.

"İYİ BİR MAÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Hafta sonu kendi evinde oynayacakları Adana Demirspor maçı hakkında da düşüncelerini aktaran Başkan Tutu, “Adana Demirspor’da hedefi olan bir takım. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. Onlarda iyi bir kadro kurdular. Sezona da iyi başladılar. Önemli Fair-Play çerçevesinde, dostluğun ön planda olduğu, futbolcular anlamında sakatsız, huzurlu ama bol seyircili bir maç olmasını diliyorum. Yarın inşallah bizim taraftarlarımız stadı doldurarak takımlarına sahip çıkacaklardır” şeklinde konuştu.
Taraftara uyarıda bulunan Başkan Tutu, “Maç 90 dakika. Taraftarlar 90 dakika boyunca takımına sahip çıkması gerekiyor. İnşallah bu takıma güveneceğiz, el ele vereceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde başarıya ulaşmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.