KARABÜK (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında 9 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Bursaspor ile oynayacağı maçın Karabük'teki hazırlıklarını tamamlayan Kardemir Karabükspor, 3 eksikle Bursa'ya hareket etti. 

Çamlık Tesislerinde, teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda sakatlığı bulunan Emre Güngör ve kaleci Aykut Özer yer almadı. Hafif sakatlığı bulunan Traore de Bursa'ya götürülmedi. 

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor ile çok zor bir maç oynayacaklarını belirterek, "Aynı şekilde sıralamada üzerimizde bulunan takımlar da zorlu maçlar oynayacak. Rakiplerimizin kaybetmesi ve Bursaspor maçını kazanmamız halinde 3 puan daha onlara yaklaşacağız. Umarım hak eden kazanır, hak eden de biz oluruz" diye konuştu. 

 

- "9 günde 3 maç oynayacağız"

 

Yılmaz Vural, 9 günde 3 maç oynamak zorunda olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sanırım bunlar maç programı yaparken Balıkesirspor ve bizi küme düşürmüşler. Balıkesirspor'un avantajı evinde oynuyor olması. Cumartesi evinde, sonrasında deplasmana gidiyor, sonra tekrar evine gidiyor. Ama bizim tam tersi. Otobüsle Bursa'ya gideceğiz. Maçtan sonra gece 03.00'te evimizdeyiz. Oyuncumuz o saatte yatarsa biz ne yapacağız? Salı günü de maç oynayacağız. Sonra otobüsle Balıkesir'e git. Böyle bir programlama olur mu Allah aşkına? Ben oyuncularımı nasıl dinlendireceğim? Ben sihirbaz falan değilim. Bilim bile '72 saat geçmesi lazım üzerinden' diyor. Bana o süreyi bile tanımıyorsun. Maç programından dolayı dezavantaj yaşayan tek takım biziz. Ligde daha rahat takımlar varken niye bizim maçımız böyle? Bunun mantığını biri bana açıklasın."

Türk oyuncusunun haftada 3 maç oynama alışkanlığının bulunmadığını savunan Yılmaz Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben de biraz dinleneyim, Bursaspor maçını cuma günü oynayalım diye yalvarıyoruz ama oynatmıyorlar. Kanun mu bu? Kardemir Karabükspor eğer bu maçları kaybederse sorumlusu olarak onları görürüm. Bu bize yapılmış çok büyük haksızlıktır. Bunu büyük bir takıma yapabilir misiniz Allah aşkına? Kıyamet kopar. Sen, bizi de silahla vurmuş gibi oldun. Bunun hiçbir farkı kalmadı. Başımıza şu anda gelen tam bir otobüs kazası. Yedi saat git oyna, 9 saat git oyna. Ne ile gideceğim ben. Biz öyle 90 bin dolar verip de uçak tutup bir yere gidecek takım değiliz. Oyuncuların karşısında oynuyoruz, resmen tiyatro yapıyoruz, mutlu insan tiyatrosu. Aslında inanılmaz mutsuzum şu anda. Yapacak bir şey yok. Kural konmuş, çıkıp oynayacağız, elimizden geleni yapacağız."