KOCAELİ Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerle ilgili Kocaeli'de bulunan siyasi partilerin il başkanları ile seçim güvenliği toplantısı yaptı. Vali Güzeloğlu; hastane, okul ve ibadethanelerin bulunduğu alanlarda ses donanımlı araçlarlar propaganda yapılmayacağını söyledi.
Kocaeli Valiliği 100'üncü Yıl Toplantı Salonun'da yapılan seçim güvenliği toplantısına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Derviş Ahmet Set, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve siyasi parti il başkanları katıldı.
ARAÇ KONVOYLARI ÇEVREYİ RAHATSIZ ETMEYECEK
Vali Güzeloğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada tüm siyasi partilerin ve bağımsız adayların seçimle ilgili yasalara ve YSK'nın kararlarına uygun davranacaklarını söyledi. Araç konvoylarının çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde koordinasyonun sağlanacağını belirten Güzeloğlu, "06 Haziran 2015 tarihi saat 18.00'e kadar oluşturulabilecek araç konvoylarının çevreyi rahatsız etmeyecek ve trafiği aksatmayacak şekilde planlanması ve akşamları saat 20.00'den sonra uygulanmaması kararı alındı" dedi.
HASTANE, OKUL VE İBADETHANELERİN ÇEVRESİNDE SESLİ PROPAGANDA YASAK
Kentte sesli propagandının saat 09.00 ile 20.00 arasında yapılacağını söyleyen Güzeloğlu şöyle devam etti:
"Yayın sürecinde halkı rahatsız edici seviyede sesin yükseltimemesine, susturucu gibi ses giderici özellikleri olmayan taşıtların seçim propaganda ve faliyetlerinde kullanılmamasına, kornalarla gürültü yapılmamasına ve hastane, okul, ibadethanelerin bulunduğu bölgelerde yayınların yapılmamasına saat 20.00'den sonra araçlarla ve sabit noktalarda sesli propaganda yapılmamasına özen gösterilmesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI