Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Sistem İşletme Grup Müdürü Ali Cantürk Demir, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Van’ın etkilenmediğini ve bunun da İran’dan gelen enerjiden kaynaklandığını söyledi.
Ali Cantürk Demir, ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanırken, Van’ın enerjinin İran üzerinden alınması nedeniyle kesintiden etkilenmediğini belirterek “Ülke genelinde elektrik kesintisi oldu, fakat Van’da elektrik var. Bölgemizde Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te elektrik dağıtım hizmeti yürütmekteyiz. Van ve Hakkari illerinde İran’dan gelen enerji iletim hattı sebebiyle burada enterkonnektörden hariç adalenmiş ayrı bir bölge bulunmaktadır. Bu bölgede enerji kesintisi olmadı. Van ve Hakkâri’nin bazı trafolarında enerji kesintisi olmadı. Saat yaklaşık 10.45 civarında tüm sistemde oluşan bu enerji kesintisinden Van ve Hakkari’nin bazı kesimleri etkilenmemiştir. Enerji kesintisinden etkilenen Muş ve Bitlis illerimizde de saat 12.45 itibariyle kısmi olarak enerji verilmiştir” dedi.
Ülke genelinde yaşanan bu kesintinin nedenini bilmediğini belirten Demir, İran’dan anlık 300 megavat enerji aldıklarını da sözlerine ekledi.