Moda Gaziantep ve GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, “Sektöre ihracat kültürü kazandırmak için yurt dışındaki fuarları takip ediyoruz” dedi.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) vizyon projelerinden “Ortak İhracat ve Marka Projesi” kapsamında 12 firmanın ortaklığında kurulan Moda Gaziantep, yurtiçi ve yurt dışındaki fuarlara katılarak, iş bağlantıları kurmaya çalışıyor. İlk ihracatını Çin’e yapan şirket, triko, konfeksiyon fuarlarına giderek sektörü yakından takip etmeye devam ediyor.
Moda Gaziantep ve GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı açıklamada, geçen yıl haziran ayında kurulan şirketin sektörü yakın takibe aldığını söyledi. Gaziantep’in triko, konfeksiyon ve hazır giyimde önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Bartık, şirketlerin yurt dışına açılabilmeleri için fuarları iyi takip etmeleri gerektiğini belirtti.
Bartık, “Bu ortaklıkla triko, konfeksiyon, hazır giyim sektörünün profesyonel anlamda yurt dışı pazarlara açılmasına ve sektörün gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu sektöre ihracat kültürü kazandırmak için yurt dışındaki fuarları takip ediyoruz” dedi.
Bartık, Moda Gaziantep ortaklarının geçen haftayı hem Gaziantep’te açılan “4. Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı Pentex” ve Polonya’daki “Poland International FashionFair”e katıldığını ifade etti.
Uluslararası düzeyde yapılan ve yaklaşık 20 ülkeden 400 civarında firmanın katıldığı “Poland International FashionFair”de stant açtıklarını belirten Bartık, sergilenen ürünlerin dikkati çektiğini, görüşmelerin de olumlu geçtiğini dile getirdi. Fuarların meyvesini kısa süre içinde alacaklarını vurgulayan Bartık, Gaziantep’te açılan fuarda da görüşmeler yapıldığını burada da bağlantı kurduklarını anlattı.
Bartık, Gaziantep menşeili ürünleri dünyanın her noktasına ulaştırmak için çalıştıklarını ifade etti. Gaziantep’in tekstil ve hammaddeleri ihracatına dikkati çeken Bartık, sektörün 2014’ü yüzde 28 artışla 1 miyar 377 milyon dolarla kapattığını hatırlattı. Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında da yüzde 10 artış gerçekleştiğini anımsatan Bartık, bu alanda da 141 milyon dolarlık dış satım yapıldığını dile getirdi. Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 2015’in ilk ayında 11 milyon 639 bin dolarlık ihracata imza attığını belirten Bartık, ocak ayında 106 milyon 427 bin dolarlık da tekstil ve hammaddeleri ihracatına imza atıldığını kaydetti.
Gaziantep’te irili ufaklı çok sayıda penye ve konfeksiyon atölyeleri olduğunu belirten Bartık, bu atölyelerin de ilerleyen zamanlarda iyi bir ihracatçı olması için çalışacaklarını kaydetti.