Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Duran, İslamofobi’nin İslam’aa saldırma sloganı olduğunu kaydetti.
Adıyamanlılar Vakfı’nın Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdiği burs dağıtım toplantısında bursiyer öğrencilere yönelik Prof. Dr. Hacı Duran, konferans verdi. Duran, medeniyetler çatışması, ılımlı İslam, Büyük Ortadoğu, İslamofobi ve terör kavramları ve projelerinin bilinçli bir planlama ve ciddi bir lojistik destekle çağdaş iletişim teknolojileri ve propaganda yöntemleriyle dünyayı Müslümanlar için cehenneme çevirmek üzere kurgulandığını söyledi.
Duran, “Doğu bloğunun çöküşünden sonra, sadece demografik bir güçleri olan Müslümanlar ve İslam Batı medeniyetinin aktörleri ve askeri güçleri tarafından hedef haline getirildi. İslam’a ve Müslümanlara saldırmak için Müslümanlar yalanlarla, uydurulan haberlerle, fitne ve fücurla ustaca kışkırtılıyor. Müslümanlar aşırı bir şekilde kışkırtılıyor, şartlandırılıyor, kin ve nefretle doldurulmaya çalışılıyor. Kendi grubu, partisi, toplumu dışındaki kesimlere karşı kin ve nefretle doldurulan kitlelerin emperyal istihbarat örgütleri tarafından çok ustaca yönetiliyor. Müslümanların bu şartlarda Allah’ın Rahman ve Rahim olduğunu hatırlaması gerekir. Kendi grubu dışındaki kitleleri ve halkı etiketlememesi lazımdır. Bir grubu etiketlemek haramdır. Bütün Müslüman aydınları ve halkı, başkalarıyla veya ötekileştirilen gruplarla cihat etmekten vazgeçmelerini, öncelikle kendi nefisleriyle cihat etmeleri gerekir” dedi.