ORDU (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) ve Fındık Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, fındık bahçelerinde son günlerde ortaya çıkan "külleme" hastalığıyla ilgili üreticilerin bilinçli olması ve önerilen ilaçlardan faydalanmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Sevinç, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeşil altını olarak nitelendirilen fındığın nem ve yağışlı havaya bağlı olarak külleme (küf) hastalığı tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Külleme hastalığıyla ilgili zamanında tedbirlerin alınması gerektiğine dikkati çeken Sevinç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin önerdiği ilaçların kullanılmasını istedi. 

Sevinç, bilinçli yapılacak mücadele sonucu bahçelerin külleme hastalığından daha az zarar göreceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Fındık bahçelerinde son günlerde ortaya çıkan külleme hastalığıyla ilgili üreticilerimizin bilinçli olması ve önerilen ilaçlardan faydalanmalarını tavsiye ediyoruz. 2015 yılı yeni sezonda güzel bir sezon bekliyoruz. İnşallah külleme hastalığıyla üreticilerimiz zamanında yapacakları ilaçlı mücadeleyle bu hastalığın bahçelerine daha fazla yayılmasını önleyecektir. Şu anda hiçbir şey için geç kalınmış değil. Üreticilerimiz mücadelelerini sürdürmelidir."