Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) Fırat Bilim Akademisi (FBA) öğrenci topluluğu tarafından organize edilen ilk yerli bilgisayar destekli tasarım programı ‘KediCAD’ tanıtım konferansı düzenlendi.
Mustafa Temizer konferans salonunda gerçekleşen konferansa Abdurrahman Ulusoy ve Eyüp Ateş konuşmacı olarak katıldı. FBA Öğrenci Topluluğu’nun ilk etkinliği olduğunu belirten FBA Öğrenci Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Hakan Fehmi Öztop, "Program tasarımını öğrencilerimizle paylaşmak için böyle bir konferans düzenledik. Bu programlar şimdiye kadar daha çok ülkemiz dışından ithal edilmekteydi. Ülkemizin yazılımlar konusunda yapmış olduğu atılımlar kapsamında hemen hemen tüm mühendislik alanlarına ve mimarlık alanına hitap eden tasarım programlarında özelikle tasarımda çok büyük etkisi var. Bunların yerleştirilmesi hususunda bu programın önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bunu öğrencilerimizle paylaşabilmek adına böyle bir etkinliği gerçekleştirdik" dedi.
Konferansta Abdurrahman Ulusoy ve Eyüp Ateş tarafından hazırlanılan sinevizyon gösterimi ile katılımcılara programın tanıtımı ve işleyişi hakkında önemli bilgiler aktarılarak uygulamalı eğitim verildi.
İlk yerli bilgisayar destekli tasarım programı olan program FÜ öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Konferans sine vizyon gösterimi ardından katılımcıların soru cevaplarıyla program sona erdi.