Üsküdar Belediyesi tarafından Asr-ı Saadet Köyü ile ilgili yapılan açıklamada, "Tamamen ‘Eğitici ve Öğretici’ gaye ile o dönemin yaşamının panoramik olarak canlandırılmasıyla ve Peygamberimizin hayatının çocuk ve gençlerimizin görsel hafızalarına hitap eden konsepte hazırlanmıştır. Alanı ziyaret edenlere İslam’a aykırı davranışlarda bulunmamaları belirtilmiş ve bu tür hal ve tavırlara asla müsaade edilmemiştir” denildi.
Üsküdar Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladığı Asr-ı Saadet Köyü ile ilgili medyada yer alan haberler üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada, “Üsküdar Belediyesi tarafından Kutlu Doğum haftası programları kapsamında; Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesine kurulan ‘Asr-ı Saadet Köyü’ maketlerimizi bizden yoğun istekte bulunan diğer kurumlara göndermek için sökmek zorunda kaldık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimleri için Belediyemizin Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programlarında; Peygamber Efendimizin hayatının daha yakından tanınmasını amaç edinmiştir. Bu bağlamda gençlerimizin talepleri doğrultusunda siyer kitaplarında anlatılan bilgiler; Görsel maketler şeklinde hazırlanıp ‘Asr’ı Saadet’e Yolculuk’ teması çalışmasıyla ortaya konulmuştur” denildi.
Etkinliğin eğitici ve öğretici amaçla gerçekleştirildiğini ifade edildiği açıklama şöyle devam etti: “Etkinlikte, Kültür Merkezi’nin bahçesine Fil Vakasını anlatmak üzere ‘Fil Maketi’, Peygamberimizin yaşadığı ev maketi, Hira mağarası maketi, Muallak Taşı maketi, Sevr Mağarası Maketi, Hicret olayını anlatmak için bir deve maketi, Akabe Biatını temsilen bir ağaç, en sonunda da büyük bir tablo ile Veda Hutbesi’nin maketiyle birlikte bu maketlerin bir anlam bütünlüğü oluşturması için Makam-ı İbrahim ve Kâbe maketi de alanda bulundurulmuştur. Yine bu maketlerin önünde tablolarla anlatım yapılmıştır. Tamamen ‘Eğitici ve Öğretici’ gaye ile o dönemin yaşamının panoramik olarak canlandırılmasıyla ve Peygamberimizin hayatının çocuk ve gençlerimizin görsel hafızalarına hitap eden konsepte hazırlanmıştır. Alanı ziyaret edenlere İslam’a aykırı davranışlarda bulunmamaları belirtilmiş ve bu tür hal ve tavırlara asla müsaade edilmemiştir. Tüm bu iyi niyetli amaç ve çalışmalar göz ardı edilerek, bazı medya organlarında yapılan ön yargılı ve haksız ithamlar içeren haberlerin gerçekle bağdaşmadığının öncelikle bilinmesini isteriz. Markalaşınca değerini kaybeden metalar gibi İslam’ı markalaştırmaya alet olmamak gerektiğini ifade etmek isteriz.”