Afganistan’da askeri üniformalı silahlı saldırganların ülkede görevli bir başsavcının ofisine gerçekleştirdikleri baskında en az 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.
Afganistan’ın kuzeyinde bulunan Mezar-ı Şerif kentinde askeri üniformalı silahlı saldırganlar bir başsavcının kentteki ofisine saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında en 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken 25 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırı sırasında çevrede bulunan görgü tanıkları, 4 silahlı saldırganın savcının ofisine girdiklerini kaydederken, saldırının Taliban tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ifade edildi. Saldırganların halen bina içerisinde olduğu ancak başsavcının, ülkenin Belh bölge valisinin ofisinden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan ofis içerisinde içeride olup olmadığına dair herhangi bir bilginin elde edilemediği bildirildi.
Bölge Valisi Atta Muhammad Nur’un saldırı sırasında ofisinde olmadığı ancak olayın ardından ofise geçerek durumu kontrol altına almaya çalıştığı belirtildi. Afgan Ulusal Güvenlik Güçleri’nin bölgeyi kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.