Hakkari Üniversitesi tarafından kampus yolunda yapılan istinat duvarları yağışlara daha fazla dayanamayarak çökmeye başladı.
Hakkari Üniversitesi tarafından bir süre önce Kıran Mahallesinde yapımına başlanan Zeynel Bey kampusundaki rektörlük binası inşaat çalışmaları devam ederken yol altında yapılan istinat duvarları çökmeye başladı. İki noktada istinat duvarlarının çöktüğünü belirten vatandaşlar, yolun çamurdan geçilmediğini ve ticari taksi sürücülerinin ise kampus alanına gitmek istemediklerini belirtti. Taksi sürücüleri ise, kampus yolunun çok kötü olduğu için gitmek istemediklerini belirtti. Sürücüler, yeni yapılan kampus yolunun gün geçtikçe çöktüğünü belirterek şöyle konuştu: "Yağışlı havalarda araçların gitmesi imkansız. Bugünlerde yolda stabilize malzemesi dökülerek düzeltilmeye çalışıldı. Ancak yine bazı noktalarda araçlar geçerken zarar görüyor. Bu nedenle buraya yolcu taşımak istemiyoruz.”
YATAY GEÇİŞ KAYDI İÇİN KAMPUS ALANINA GİDEN ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU
Yatay geçiş kaydı için Kıran Mahallesindeki Zeynel Bey kampusunda bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına giden bazı öğrenciler, gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını belirtti. Öğrenciler, kış ortasında halen rektörlük hizmet binası işlerinin inşaat halindeki bir lojmanda yapıldığına şahit olduklarını belirterek "Binaya girerken her tarafta çalışma vardı. Öğrenci işleri kayıt bölümünü bulana kadar çok zorlandık. Bu yetmiyormuş gibi birde ulaşım mağduru olduk. Kampus alanına ticari taksiler 10 ile 15 TL’ye gidiyor. Geliş gidişi bize bayağı masraflı oldu. Evraklar eksik olunca bir daha geliş gidişler oluyor. Sürücüler ise yol kötü olduğu için bazen bizi yarı yolda bırakıyor yaya olarak kampuse ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde dert yandılar.
ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİLİ
Öğrencilerle birlikte kampus alanına giden bazı veliler, şehirden 3 kilometre mesafeye rektörlük hizmet binasının kış aylarında taşınmasına tepki gösterdi. Veliler, binanın daha önce çarşı merkezinde olduğunu belirterek "Ancak halen sözleşmenin bitmesine 9 ay kalmasına rağmen binanın kış ortasında boşaltılma çalışmalarına başlanmasına bir anlam veremiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Hakkari Üniversitesi’nin bazı yetkilileri ise rektörlük binası tamamlanana kadar kampus alanındaki bir lojmanda hizmet verdiğini belirterek, çamurdan geçilmeyen yollara stabilize malzemesi çekmeye başladıklarını ifade ettiler.
Öte yandan Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü inşaat halindeki kampus alanındaki fotoğrafların çekilmesi halinde özel güvenlikçilerin hakkında tutanak tutularak işten atılacağı tehdidi ise gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı.