AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Bu ülkenin en büyük milliyetçi partisi, AK Parti’dir" dedi.
Çalık, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürdü. İstanbul Halk Otobüsleri Derneği üyeleriyle Öğretmenevi’nde kahvaltıda bir araya gelen Çalık, Söğütlü Camii altındaki esnafları ziyaret etti. Avni Kiğılı Kız İmam Hatip Lisesi ve Otistik Engelliler Okulu’nu da ziyaret eden Çalık, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin pikniğine katıldı. Malatya İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle de bir araya gelen Çalık, Akçadağ’ın Develi ve Bağköy Mahallesi’nde vatandaşlarla sohbet etti. Esnaf ziyaretinde vatandaşlardan büyük ilgi gören vatandaşlar, Çalık’a, "Sonuna kadar yanınızdayız. İnşallah 7 Haziran’da 6’da 6 yapacağız" dediler.
Yabancı uyruklu üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Çalık, yaptığı konuşmada, "Dünya çok önemli bir süreçten geçiyor. Ortadoğu çok ciddi manada sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntılar, ’Arap Baharı’ diye başladı. Tunus’ta başlayan sıkıntılar maalesef cehenneme döndü. Avrupa’nın, Amerika’nın ’Arap Baharı’ getireceğim diyerek, Ortadoğu’da yaşatmış olduğu maalesef zulümler kan ve gözyaşına döndü. Bugün Suriye’de ve birçok bölgede kan ve gözyaşı var" dedi. Çalık, Malatya’da 800 tane farklı ülkelerden gelip, İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencinin olduğunu anımsatarak, Malatya’da yaşadıkları sorunları paylaşıp, bu sorunları çözeceklerini dile getirdi.
Dünya genelinde özellikle Müslüman coğrafyalarda acı, kan ve gözyaşının olduğunu kaydeden Çalık, "Acı ve gözyaşının dinmesi için bizim ciddi manada safları sık tutmamız lazım. Ortadoğu’da, Afrika’da, dört kıtada egemenlik sürmüş Osmanlı İmparatorluğu’nun evlatları olarak; rengi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bu imparatorluk bünyesinde bütün dünyayı barındırmışız. O güçlü imparatorluğun bugün ki evlatları, Osmanlı’nın torunları olarak kardeşlerimizle Malatya’da Türkiye’de olmaktan çok mutluyuz. Memleketimize, evinize hoş geldiniz. Bilin ki burada sizin bir aile, anne-baba ocağınız var" dedi.
Çalık, daha sonra Akçadağ ilçesine bağlı Develi ve Bağ mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, "Akçadağlılar bize hep sahip çıktı. Develi’ye gelip, ’buradan milliyetçi ses yükseliyor’ diyen çok oldu. ’Buradan MHP oy alacak’ diyenler çoktu. Ama siz hepsinin oyununu bozdunuz. Hepsine gereken cevabı sandıkta verdiniz. Sandıkta verdiğiniz cevabı, Allah nasip ederse 7 Haziran’da bir kez daha vereceksiniz" diye konuştu.
“Bu ülkenin en büyük milliyetçi partisi, AK Parti’dir” fadesini kullanan Çalık, şunları söyledi:
"AK Parti, 81 ilin 81’ininde de var. AK Parti, MHP’nin gidemediği her yerde var. Hakkari’de, Şırnak’ta, Bingöl’de, İzmir’de, Manisa’da, Trabzon’da, Sinop’ta, Hatay’da her yerde var. MHP nerede var? Sadece bir bölgede var. Biz, tüm Türkiye’nin partisiyiz."