KASTAMONU (AA) – Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, kadın çiftçilere eğitim verileceğini bildirdi.

Başkan Akdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği protokolü çerçevesinde çiftçilere eğitim verileceğini söyledi.

Eğitimin 9-13 Mart tarihlerinde Tosya Ziraat Odası danışmanlık binasında düzenleneceğini belirten Akdiken, şunları kaydetti:

“Uzmanlar tarafından kadın çiftçilerimize, tarımın yanı sıra cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, kooperatifçilik, sosyal güvenlik, girişimcilik ve liderlik konularında  bilgiler verilecek. Toplumumuzun temelini oluşturan kadınlarımızın, özellikle kırsalda yaşayan ve çiftçilikle uğraşanları için bu eğitimin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Zaten her alanda başarı ile çalışan kadınlarımızın uzmanlar tarafından bilimsel olarak bilgilendirilmesi, ülkemizin daha da yaşanılabilir bir hal almasına imkan sağlayacaktır."

Akdiken, kurslara katılacak olan kadın çiftçilerin tüm masraflarının Tosya Ziraat Odası tarafından karşılanacağını kaydetti.