İzmir’de seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy’a Balkan topraklarından destek geldi.
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, seçim çalışmalarını devam ettirirken, Makedonya Studenicani Belediye Başkanı Azem Sadiki ekibinden Şeboy’a destek geldi. İzmir’de balkan göçmenleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen Sadiki ve ekibi, AK Partili Şeboy’a için oy istedi.
İlk toplantısını Balkan Federasyonları ve Dernekleriyle yapan Azem Sadiki, Cemil Şeboy’un Milletvekili olarak Meclis’e gitmesinin önemli olduğunu vurguladı. Sadiki, "Dedelerimiz ve babalarımız, Makedonya’dan Türkiye’ye göç eden kardeşlerinin Türkiye’de yaptıkları işlerle gurur duydu. Şimdi bizler de onların torunlarıyla gurur duyuyoruz. Sizler Türkiye’de ne kadar iyi yerlerde olursanız biz o kadar mutlu oluyoruz. Cemil Şeboy’un yaptığı başarılı hizmetleri sürekli takip ettik ve övündük. Aynı şekilde AK Parti ne kadar güçlü olursa biz o kadar gurur duyuyoruz. Çünkü bizleri Balkanlar’da unutmayan ve her zaman yanımızda olduğunu hissettiğimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan bize güç veriyor. Şimdi Cemil Şeboy gibi başarılı bir siyasetçinin bizi temsil edecek olmasından dolayı çok mutluyuz. Tüm Balkan Rumeli kökenli dost ve kardeşlerimize Cemil Şeboy’a destek vermelerini tavsiye ediyorum" dedi.
Sadiki ve ekibinin Makedonya’dan kendisini destek vermek için İzmir’e gelmesinden dolayı duygulandığını ve mutlu olduğunu belirten Cemil Şeboy ise, şu açıklamalarda bulundu:
"Türkiye’de yaşayan Balkanları meclis’te temsil edeceğim için gurur duyuyorum ama artık omzumuzdaki yük daha büyük. Balkan coğrafyasında yaşayan tüm kardeşlerimizin de Türkiye’deki sesi olmak için çalışmam gerektiğini biliyorum. Bizler üzüntülü günlerimizde de mutlu günlerimizde de birbirimizin yanında olan bir camiayız. Bunun en güzel örneğini bugün bir kez daha yaşıyoruz. Hem İzmir’de ki Balkan göçmeni arkadaşlarım benim yanımda hem de Makedonya’dan bize destek için gelen sevgili meslektaşım yanımda. Bu yüzden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde arkadaşlarımı, akrabalarımı, temsil edeceğim için şeref duyuyorum."