AKKÖK Holding, Türkiye'deki en büyük sanayi kuruluşları arasında olan ve kimya sektöründe üretim yapan Hendek İlçesi'nde kurulu Gizem Frit'i satın aldı.  Şirket yetkilileri, kaplama işinde Sakarya'yı dünyada tanınan bir bölge haline getirmek istediklerini söyledi. 
Yıllık 90 milyon dolar cirosu olan ve Sakarya'da yıllardan bu yana emaye, sırlama, kaplama üretimi yapan Gizem Frit Genel Müdürü Tolga Ballık ve Ak- Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, Sakarya'da bir otelde rakamı açıklanmayan satış işlemi ardından yatırımları büyütmeyi amaçladıklarını bildirdi. Gizem Frit Genel Müdürü Tolga Ballık, şirketin dünya genelinde ihracat konusunda iyi bir konuma geldiğini ve satıştaki amacın yatırımları büyütmek olduğunu belirterek şunları söyledi:
"5 Ocak'ta imzaları attık ve böyle bir birliktelik başladı. En az 2 yıl daha firmada kalacağım. Ondan sonra da danışman olarak ne zaman ihtiyaçları olursa her türlü desteği her zaman vermeye hazır olacağım. Büyüyen bir firmamız var. Büyümeyi devam ettirmek, yeni yatırımlar yapmak istiyoruz. Bu yatırımların aksamaması için 2 yıl daha orada devam edeceğiz. Sakarya'yı kaplama konusunda dünyada tanınan bir bölge haline getirmek istiyoruz."
Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, ileriki yıllarda farklı şirketler için satın alma projelerini sürdüreceklerini açıkladı. Gizem Frit'in her yıl yüzde 25 büyüyen kimya sektöründe güçlü ve ihracat potansiyeli yüksek bir firma olduğunu kaydeden Ak- Kim Genel Müdürü Kipri şunları söyledi:
"Yeri satın alma çalışmalarımız sürüyor. Gizem Frit çok başarılı olmuş bir firma. Son 10 yılda ortalama yüzde 25 büyümüş bir firma. Bu çok fazla görmediğimiz bir durum. Dolayısıyla çok değerli bir şirket. Karları da kimya sektörünün üzerinde olan bir firma. Çok önemli bir güç."

FOTOĞRAFLI