Teniste dünyanın yaşayan efsanesi İsviçreli raket Roger Federer’in, TEB BNP Paribas İstanbul Open’a katılacağı resmen açıklandı.
TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın tanıtım toplantısı gerçekleşti. 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında dünyanın önemli tenis oyuncularına ev sahipliği yapacak olan İstanbul’a, 17 grand slam şampiyonluğu bulunan dünya 2 numarası İsviçreli raket Roger Federer’in de katılacağı resmen açıklandı. Koza World of Sports Arena kortlarında organize edilecek turnuvaya, bir video ile katılanlara mesajlarını ileten ‘Ekselansları’, "Büyük bir heyecan içindeyim. İstanbul’daki turnuva için tüm seyircileri tribünlere bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Serena Williams, Maria Sharapova gibi en güçlü kadın raketlerin şampiyonluk mücadelesi verdiği TEB BNP Paribas WTA Chapionships de dahil olmak üzere 2005 yılından bu yana kadın tenisinin en önemli serisi WTA’e ev sahipliği yapan İstanbul, ATP’ye ilk adımını tenis ve spor dünyasının en önemli sporcularından biriyle atıyor. 17 grand slam şampiyonluğu, 80’in üzerinde ATP Şampiyonluğu bulunan, 2002 yılından bu yana ATP sıralamasında daima ilk 10 içinde yer alan, en uzun süre 1 numarada kalma dahil sayısız rekoru bulunan Roger Federer, TEB BNP Paribas Istanbul Open ile Türkiye’de tenisseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
DURMUŞ: “AMACIMIZ TENİS SPORUNUN YAYGINLAŞMASI”
Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TEB BNP Paribas Istanbul Open’ın ülkemizde düzenlenecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. TTF Başkanı Cengiz Durmuş, “Ortak amacımız olan tenis sporunun ülkemizde daha da çok yaygınlaşması, daha çok lisanslı sporcuya sahip olmamız ve bu tenisçilerin ileride dünya tenisinin en üst sıralarında yer almaları için dünyanın önemli tenisçilerinin bir araya geleceği TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvası bu amaçlarımıza büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
LAURENT DELANEY: “İSTANBUL’A ATP HEYECANINI GETİRMEKTEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”
ATP Avrupa CEO’su Laurent Delaney ise TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvasını ATP World Tour takvimine eklemekten mutluluk duyduklarını belirterek, “İlk defa Garanti Koza Arena’nın etkileyici tesislerinde gerçekleşecek olan turnuva için çok heyecanlıyız. İstanbul’daki tenis taraftarına, dünyanın en iyi tenisçilerini getirerek, unutamayacakları bir spor deneyimi yaşatmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.