Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaparak, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan silahlı saldırıyı kınadı.
HDP Gençlik Koordinasyonu üyesi bir grup, öğle saatlerinde İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde toplandı. Yaklaşık 15 kişilik grup, ellerinde döviz ve pankartlarla konsolosluk önünde slogan attı. Grup adına açıklama yapan Barış Can Göral, "7 Ocak 2015 tarihinde Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan silahlı saldırının ardından 12 kişi hayatını kaybetti. Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Düşünce ve ifade özgürlüğünün cezalandırılması, yaratma ve yaşam hakkının gaspıdır. Paris’teki saldırının hedefinde cesurca geliştirilmiş eleştiriler, ifade özgürlüğünü kullanan halklar vardır. Gerekçesi fark etmeksizin bir türün, dinin, dilin, inancın, kimliğin, cinsiyetin, cinsel yönelimin başka bir tür, din, dil, inanç, kimlik, cinsiyet ve cinsel yönelim üzerinde baskı kurmasını reddediyoruz. Gençlik Şengal’den Kobane’ye, Soma’dan Ermenek’e, Caferağa’dan Hevsel’e, Madımak’tan Zirve katliamına kadar özgürlüğe ve umuda yönelmiş bütün katliamların hesabını soracak" dedi.
HDP Gençlik Koordinasyonu’ndan Sarah Cosoue ise basın açıklamasını Fransızca okudu. Grup, açıklamanın ardından konsolosluk önüne karanfil ve ellerindeki dövizleri bıraktı.