Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'de avukat Erol Özcan, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 'Yeşil Yol' projesi sürecinde görevi kötüye kullandığını ileri sürdüğü Rize Valisi Ersin Yazıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çocukluğunun bu yörede geçtiğini belirten avukat Erol Özcan, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde Vali Ersin Yazıcı'nın, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu'na aykırı olarak SİT alanına yol yapmak suretiyle 'doğaya fiziki müdahalede bulunduğunu' ve 'görevini kötüye kullandığını' ileri sürdü.
Suç duyurusunda bu yaylaların üçünü derecede SİT alanı olduğu bilinmesine rağmen, 'CED olumlu belgesi' alınmadan iş makinelerinin Kavrun Yaylası'na gönderildiği, halkın karşı koyması üzerine çalışmaların durdurularak bu kez iş makinelerinin Samistal yaylasına gönderdiği, burada da halkın tepkisi üzerine çalışmaların durdurulduğu hatırlatıldı.
Bütün uyarılara rağmen Vali Ersin Yazıcı'nın yöre halkını hiçe sayarak yol açılması için görevlileri yönlendirdiğini, kanunu hiçe sayarak doğaya müdahale edilmesine karşı gelen yöre halkını kullandığı sözlerle aşağıladığını savunan Özcan, imar ve master planları olmadan SİT alanına yol yaptırmaya kalkarak kamunun zararına neden olduğunu öne sürdü.
Vali Yazıcı'nın görevinin gereklerine aykırı hareket ederek yöre halkını mağdur ettiğini, kamunun zararına neden olduğunu, görevini kötüye kullandığını ileri süren avukat Erol Özcan, “Şüpheli Vali'nin bu eylemlerinden önce bir insan olarak, aynı zamanda çocukluğu Çamlıhemşin'de geçmiş Kavrun yaylasında çobanlık yapmış, halen Çamlıhemşin'de arazileri, Ayder ve Kavrun yaylalarında evi olan bir yurttaş olarak zarar gördüğüm için şikayetçiyim" dedi.
Başsavcılık Erol Özcan'ın şikayet dilekçesini kabul edip, UYAP sistemi üzerinden Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

FOTOĞRAFLI